Galerii: olümpiakangelaste paraad seiskas Tokyo kesklinnas liikluse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani olümpiamedalistide vastuvõtuks Tokyo kesklinnas korraldatud paraadile, mis seiskas tükiks ajaks liikluse, kogunes hinnanguliselt umbes pool miljonit inimest.

Varem pole Jaapanis olümpialt medali toonud sportlasi nii mastaapsel moel tervitatud, ent Londonis kogutud rekordilised 38 autasu (seitse kulda, 14 hõbedat ja 17 pronksi) andsid selleks põhjust. Paraadil osales 76 medalivõitjast 71. Nii mõnigi sportlane hoidis käes toetussõnumit mulluse tsunami käes kannatanud piirkondade elanike toetuseks. Läinud märtsis riiki tabanud looduskatastroofi järel on jaapanlased just sportlaste heast esinemisest vaimujõudu ammutanud. Rahva eriliseks lemmikuks on Londonist hõbedaga naasnud jalgpallinaiskond, kes tuli mullu maailmameistriks.

Sportlasi vedanud lahtised bussid ja autod olid kaunistatud logodega «Tokyo 2020» ning Jaapani olümpiakomitee presidendi Tsunekazu Takeda sõnul tehakse jätkuvalt tööd, et ülejärgmiste suvemängude korraldusõigust saada. Tokyo kaotas 2016. aasta mängude korraldusõiguse Rio de Janeirole, kuid 2020. aasta mängude puhul peetakse neid Madridi ja Istanbuli ees suursoosikuteks. Esimesed Aasia pinnal toimunud mängud korraldati 1964. aastal just Tokyos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles