Peep Pahv: Eesti liiga finaalist sai lohutusturniir

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pahv.
Peep Pahv. Foto: .

Korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria, tavaliselt üks koduse spordikevade tipphetki, kujuneb tänavu pelgalt lohutusturniiriks - Eesti parim korvpalliklubi selgub juba palju varem, märtsi viimastel päevadel Balti liiga veerandfinaalis.

Kuigi laupäeval võis paljude Kalev/Cramo fännide silmis märgata kurbust, pole nukrutsemiseks põhjust. Vastupidi - kuigi kalevlastel luhtus võimalus pääseda otse Balti liiga poolfinaali, võib tänada saatust, et Eesti klubid kõrgetasemelises sarjas omavahel kohtuvad. Intrigeerivam olnuks vaid see, kui nad kohtunuks poolfinaalis või finaalis. Aga siis piirdunuks maiuspalaks olev seeria vaid ühe kohtumisega ning tulemusel olnuks tuntav juhusemaik juures.

Veerandfinaalis mängitakse aga kahe võiduni ja edasi pääseb tõesti parim, pealegi külastab kindlasti maiuspalaks kujunev sündmus mõlema klubi kodusaale.

Kuid miks eelistada Balti liiga veerandfinaali Eesti liiga finaalseeriale? Aga sellepärast, et tegemist on tasemelt tugevama sarjaga. Loodetavasti annavad Kalevi ja Rocki juhid, mängijad ja treenerid endale aru, et just selle seeria võitja võibki ennast julgelt pidada Eesti parimaks korvpalliklubiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles