Video: NASCARi täht pääses üle noatera koledast avariist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Martini avarii, millel oleks võinud olla palju hullemad tagajärjed.
Mark Martini avarii, millel oleks võinud olla palju hullemad tagajärjed. Foto: SCANPIX

USAs NASCARi sarjas leidis aset kummaline avarii, mis oleks võinud Mark Martinile ja mitmetele boksimeeskonna liikmetele väga halvasti lõppeda.

Martini auto sattus külglibisemisse ning lohises üle boksitee, tabades vasaku küljega täpselt betoonist kaitsepiirde otsa. Löök ei olnud küll väga tugev, ent tabas auto külge täpselt selle koha peal, kus asub bensiinipaak. Tulekustutitega mehaanikud olid õnneks lähedal ja kustutasid kiirelt auto all lahvatanud leegid.

Martin tänas aga õnne, et auto ei libisenud betoonploki otsa juhiuksega.

«Sattusin väga imeliku nurga alla ja asi oleks võinud üsna halvasti lõppeda, kui oleksin veidi sügavamale piirete vahelisele alale libisenud. Praegu sai õnneks pihta auto selline koht, mis on kokkupõrkele mõeldes ehitatud,» lausus Martin.

Trekiovaalidel asuvate bokside eripära tõttu on nende boksiseinas alati ava, kustkaudu autod bokside taha pääsevad. Halvema õnne korral oleks Martini auto võinud ka sellest avast läbi mehaanikute ja ajakirjanike sekka lennata. «Ma isegi ei mõelnud kordagi, et võinuksin teisel poole boksiseina sattuda,» tunnistas Martin. «See poleks kindlasti hea olnud.»

NASCARi ametnikud lubasid pärast õnnetust, et arutavad vajadusi ja võimalusi boksitee ohutumaks muutmiseks.

Vaata videot avariist SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles