Briti purjetamislegend Ainslie sihib viiendat olümpiakulda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordne olümpiavõitja Ben Ainslie purjetamas mööda Thames'i jõge.
Neljakordne olümpiavõitja Ben Ainslie purjetamas mööda Thames'i jõge. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel purjetamises neljanda olümpiakulla võitnud britt Ben Ainslie teatas, et ei plaani veel karjääri jõpetada ning soovib kindlasti võistelda ka nelja aasta pärast toimuvatel Rio olümpiamängudel.

Vahetult pärast olümpiat arvas mees, et tema karjäär võib läbi saada. «Ma oleksin väga üllatunud, kui te mind Rios näeksite,» sõnas ta siis.

Deniss Karpakiga koos Finn-klassis võistlev 35-aastane Ainslie muutis siiski meelt ja teatas, et tahab veel ühtedel mängudel osaleda. «Kui vähegi võimalik, siis osalen ka Rios,» rääkis ta BBCle. «Olümpiamängud on mänginud väga suurt osa minu elust ja ma tahaksin olla osa ka järgmisest suurvõistlusest.»

Londonis tõusis Ainslie läbi aegade kõige edukamaks olümpiapurjetajaks. Esimese medali võitis ta juba 1996. aastal Atlantas, kui mees purjetas Laser-klassis. Sydneys riputati samas klassis mehele kaela juba kuldmedal. Alates Ateena mängudest on Ainslie võitnud kolmel olümpial järjest kuldmedali Finn-klassis.

Londoni mängude lõputseremoonial oli mehel au kanda Suurbritannia lippu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles