Alaver: euroopalik mudel päästaks Eesti spordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver Foto: Toomas Huik

Suusakoondise peatreener Mati Alaver usub, et Eesti spordi konkurentsivõime suurendamiseks tuleks siin rakendada euroopalik spordi rahastamise mudel, kus sportlased võetakse armee palgale, et neil oleks püsiv sissetulek ning sotsiaalsed garantiid.

«Eesti spordil on raske olla jätkusuutlik ja pakkuda konkurentsi riikidele, kus ühe ja väga vajaliku materiaalse sektori eest vastutavad jõustruktuurid. Nukralt suur osa Eesti tippsportlastest ja andekatest noortest atleetides peavad spordile pühendumise asemel otsima võimalusi end ära elatada,» kirjutas Alaver Õhtulehes.

«Ma ei näe ühtegi veenvat argumenti, miks ka Eesti sport ei võiks võtta kasutusele euroopaliku spordi rahastamise mudeli, nagu valdav osa Euroopast ehk minna NATO vihmavarju alla. Olen täiesti veendunud, et Eesti sport oleks märksa konkurentsivõimelisem, kui ka meil kehtiks euroopalik spordimudel ning Aivar Rehemaa, Mikk Pahapill, Ksenija Balta, Irina Embrich ja paljud teised oleks politseinikud, sõjaväelased või piirivalvurid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles