Olümpiavõitjate kasvatajat vaevab mure

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiamängude medalid.
Londoni olümpiamängude medalid. Foto: SCANPIX

Londonis olümpiavõitjaks kroonitud Venemaa võrkpalliliigas kihisevad vastuolulised protsessid.

Superliiga tõmbab endiselt kõvasti ligi maailma paremikku kuuluvaid välismängijaid, sest neile makstakse väga palju. Samas on teada, et kõrget palka suudab pakkuda vaid osa tippklubidest, vahendab volley.ee.

Rahaliselt on omadega pigis isegi Jaroslavli Jaroslavitš, mille peatreener ja ühtlasi klubi president Sergei Šljapnikov valmistas ette neli äsjast olümpiavõitjat, kolmandik kogu koondisest! Kusjuures erinevates valdkondades – diagonaal Maksim Mihhailov, nurgaründaja Juri Berežko, sidemängija Sergei Grankin, libero Aleksandr Sokolov.

Möödunud aastal juhtis ta nii juunioride EM- kui MM-kullale Venemaa järelkasvukoondise.

Nüüd ütleb Šljapnikov, et kui lähinädalatel olukord kardinaalselt ei muutu, võib tema meeskond superliigast välja langeda, kuna pole rahapuudusel piisavalt konkurentsivõimeliseks komplekteeritud. Juurde on vaja vähemalt kaht korraliku ründajat, üksnes perspktiivikate, kuid vähekogenud juunioridega ta toime ei tule. Paraku ei luba eelarve suuri lootusi hellitada. Meeskonna ülalpidamine läheb klubile maksma sama palju kui ühe NHL-i hokimehe aastapalk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles