Raha hoiab Bolti ja Blake’i Teemantliiga etappidel lahus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt (paremal) ja Yohan Blake tänavu ilmselt enam vahetus võistluses jooksurajal ei kohtu.
Usain Bolt (paremal) ja Yohan Blake tänavu ilmselt enam vahetus võistluses jooksurajal ei kohtu. Foto: SCANPIX

Jamaika tippsprinterid Usain Bolt ja Yohan Blake võistlevad küll mõlemad täna õhtul Lausanne’is Teemantliiga etapil, kuid mitte omavahel.

Blake jookseb Šveitsis sadat meetrit, Bolt teeb aga kaasa 200 meetri jooksus. Ehkki olümpial pidasid mehed mõlemal distantsil maha haarava lahingu, on nende stardihonorarid pärast seda nii kõrgele kerkinud, et isegi Teemantliiga korraldajad ei ole võimelised jamaikalastele teineteise vastu võistlemise eest küsitud summat maksma.

«Mulle meeldiks Usaini vastu joosta küll, aga jätan kõik oma mänedžeri hooleks. Ta on mulle head võistlused valinud ja teab, mida teeb,» lausus Blake, kes ei kohtu Boltiga ka Zürichi ega Brüsseli teemantliiga etappidel.

Ka Blake’i mänedžer Cubie Seegobin ei andnud omalt poolt suurt lootust, et kahte kiiret tänavu omavahel heitlemas näeb. «Ehk vaid siis, kui leidub keegi rikas mees, kes on nõus selle jooksu eest raha välja käima,» ütles ta.

Lausanne’is ei ole Blake’i elu siiski kerge, sest ta peab rinda pistma olümpiamängude saja meetri jooksu neljanda mehe Tyson Gayga – 9,80 jooksnud Gay kaotas Londonis Blake’ile vaid viie sajandikuga. Gay on 2009. aastal joostud ajaga 9,69 endiselt maailmas kiiruselt teine sprinter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles