Olümpiavõitja langes jälitaja ohvriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohei Uchimura.
Kohei Uchimura. Foto: SCANPIX

Jaapanile Londoni olümpiamängudelt võimlemiskulla toonud Kohei Uchimura kurtis kohalikule ajakirjandusele, et langes koolitüdrukust jälitaja ohvriks.

23-aastase Uchimura sõnul jälitas teismeline tüdruk teda jalgrattal. «Olin hirmul, nii et jooksin majja ja pugesin peitu,» kirjeldas Uchimura oma üleelamisi. «Pole vähimatki kahtlust, et tegu oli jälitajaga. Kui keegi mulle koduni järgneb, saab teda ainult selle sõnaga nimetada.»

Vaid kolm päeva tagasi lausus Uchimura Tokyos poole miljoni inimese ees korraldatud olümpiasangarite vastuvõtul, et tunneb ennast kuulsusena, kuigi võimleja oli Jaapanis juba enne Londoni mängegi tuntud sportlane. Pekingis libises tal kuldmedal napilt käest, ent Londonis õnnestus Uchimural mitmevõistluses löömatuks jääda.

Pärast veel mitmetel vastuvõttudel käimist ja eri auhindade kättesaamist oli Uchimural aga oma fännidele üks palve. «Pean Londoni selja taha jätma ja uutele võistlustele keskenduma,» lausus ta, lisades, et on juba niigi sunnitud jalgrattaga trenni sõites äratundmise vältimiseks päikeseprille kandma. «Olen endiselt üpris kurnatud. Mulle meeldiks, kui fännid piirduksid sellega, et tervitavad mind võistlusareenil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles