Mandri sai Tirreno-Adriatico eelviimasel etapil 24. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri
Rene Mandri Foto: Toomas Huik

Itaalias jätkuva kõrgetasemelise velotuuri Tirreno-Adriatico eelviimase etapi võitis itaallane Michele Scarponi (Serramenti PVC Diquigiovanni - Androni Giocattoli). Sellega tõusis ta ka velotuuri üldliidriks. Rene Mandri (Ag2r) sai igati arvestatava 24. koha.

Scarponi kuulus 4-mehelisse tugevasse jooksikutegruppi, mis distantsi keskel peagrupist põgenes. Lisaks Scarponile kuulusid sinna ka Stefano Garzelli (Acqua & Sapone), Ivan Basso ja Vincenzo Nibali (mõlemad Liquigas), vahendab rattaprofid.com.

Nibali jäi viimastel kilomeetritel liidritest maha ning finishisirgele jõudsid koos kolm itaallast. Lõpuspurdis oli tugevaim Scarponi, teise koha sai Garzelli ning kolmanda Basso. Järgmine grupp eesotsas Danilo di Lucaga kaotas võitjale üle minuti.

Seega teenisid itaallased tuuri kõige pikemal (235km) ja raskemal etapil neli esimest kohta. Ainsa eestlasena sellel tuuril sõitev Rene Mandri sai täna tubli 24. koha, kaotades võitjale vaid 1.32.

Eilse eraldistardist sõiduga liidrikohale tõusnud sakslane Andreas Klöden (Astana) sai täna 13. koha (kaotust võitjale 1.18). Sellest liidrisärgi hoidmiseks ei piisanud ning homsele viimasele etapile läheb liidrina Scarponi. Klöden kukkus üldarvestuses kolmandaks, teisele kohale kerkis Garzelli. Mandri kerkis 34. kohale (+14.30).

Teisipäeval on Tirreno-Adriatico tuuril kavas viimane, 169 kilomeetri pikkune etapp, mis peaks eeskätt sobima sprinteritele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles