Prokop: auto põles nii kiirelt ära, et jõudsin sealt vaid telefoni haarata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Prokop Saksamaa rallil.
Martin Prokop Saksamaa rallil. Foto: SCANPIX

Tšehhi rallisõitja Martin Prokop, kelle Ford Fiesta täna Saksamaa MM-rallil maha põles, ei osanud arvata, mis võis ägeda tulekahju põhjustada.

«Pole aimugi, mis juhtus, sest leegid ja suits kerkisid nii kiirelt, et pidin otsekohe seisma jääma – autos ei saanud enam istudagi,» lausus Prokop wrc.com’ile. «Püüame välja uurida, milline osa järele andis, kas tegu oli piduritoru või amordiga. Kuskilt pidi igatahes õli lekkima, kuna tuli lõõmas väga ägedalt ja levis kiiresti. Uurimine tuleb muidugi raske, sest nagu näha, ei jäänud autost mitte midagi järele,» ütles tšehh.

Väike kahtlus langeb asjaolule, et Prokopi autol purunes samal katsel pisut varem rehv. Ometi ei taha mees ise uskuda, et põleng oleks otseselt selle tagajärg. «Tavaliselt ei juhtu rehvi tühjenemisel ju midagi. Ma ei teinud isegi avariid, vaatasin lihtsalt ühel hetkel peeglisse ja auto tagaosa oli leekides.»

Prokopit ei suutnud aidata ka tuletõrjujad, kes ei saanud 18 minuti jooksul autole ligineda, kuna kiiruskatse käis. Õnneks jäid Prokop ja tema kaardilugeja Zdenek Hruda terveks, sest hüppasid kiirelt autost välja. «Zdenek püüdis veel pikalt autot kustutada, aga see on täielikult hävinenud, sealt ei saa enam ühtegi osa kasutada. Jõudsin autost ainult telefoni haarata, muu jaoks aega polnud,» lausus Prokop.

Walesi rallil lubas Prokop aga taas rivis olla. «Usun, et jõuame seal starti, ehkki peame nüüd kõvasti tööd tegema. Kõige tähtsam on Saksamaa ralli unustada ja eesootavale keskenduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles