Motokrossi EMV etapil selgus tänavune esimene meister

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andro Halliko.
Andro Halliko. Foto: Martin Mand

Tihemetsas, Lauri krossirajal sõidetud Eesti motokrossi meistrivõistluste etapil selgus pea pooleteise tuhande inimese ees tänavune esimene Eesti meister.

Sõidud tegi keerulisemaks vahepealne vihmasadu, mis nii mõneski klassis järjestust korralikult muutis. Quadracer klassi sõitjatele oli see hooaja viimane meistrisarja etapp ja tegelikult oli meister sisuliselt selge juba enne esimest starti, kuna teisel kohal olnud Helari Järv (Yamaha) etapil ei osalenud. Nii startis Andro Halliko (Yamaha) etapile teadmisega, et on 2012. aasta Eesti meister.

See aga ei takistanud tänavu vaid korra ilma võiduta jäänud Hallikot minemast taas täispangale. Meistriks tulnud Halliko võitis mõlemad sõidud ja sellega ka viimase etapi. Etapi kokkuvõttes oli teine Siim Vaide (KTM) ja kolmas Kaspar Haiba (Yamaha). Hooaja kokkuvõttes kuulub teine koht Haibale ja kolmanda koha saab Helari Järv.

Nagu ikka oli põnevusetenduseks MX1 ja MX2 klassi ühine start. Kvalifikatsioonis oli kiireim peale vigastuspausi esimest korda sel aastal EMV etapil startiv Lauri Lehtla (Honda,). Avasõidus haaras liidrikoha MX2 klassis sõitev Priit Rätsep (KTM), kes sõidu ka võitis, teisena tuli üle lõpujoone MX1 klassi kiireim Juss Laansoo (KTM) ja kolmas oli samuti MX1 klassis sõitev Lehtla.

MX2 klassi teine koht kuulus Andre Parkile (Honda), kes oli üldarvestuses neljas, viies koht kokkuvõttes ja MX1 klassi teine koht läks Indrek Mägile (Kawasaki). MX2 klassi kolmas koht avasõidus kuulus Erki Kahrole (Yamaha). Teises sõidus sai parima stardi Lehtla, kes tegi kiirelt teistega vahe sisse, kuid ilma tagapidurita sõitnud mehe jaoks muutus olukord keeruliseks, kui ta jõudis ringiga mahajäänutele järele. Siis oli tagapidurist tõsine puudus ja Laansoo ning Rätsep jõudsid talle järgi ning möödusid.

Laansoole nii klassi- kui ka sõiduvõit, teine oli Rätsep, kes ühtlasi võitis klassi MX2, ja kolmas Lehtla. MX1 esikolmik seega teises sõidus: Laansoo, Lehtla ja Jüri Triisa (Honda). MX2 klassis oli teise sõidu esikolmik: Rätsep, Park ja Karel Kutsar (KTM). MX1 etapi võitis Laansoo, teine Lehtla ja kolmas Triisa, Laansoo tõusis enne viimast etappi sarja liidriks (167 p), teine on Mägi (163 p) ja kolmas Triisa (143 p). MX2 etapi võitis Rätsep, Park teine ja Kahro kolmas. Rätsep on ka sarja liider (189 p), Park teine (164 p) ja Kahro kolmas (157 p).

MX2 jun klassis jätkas oma võitude seeriat Rain Koch (KTM), etapil sai teise koha Tomass Sileika Lätist ja kolmas oli Kert Pääbo (Yamaha). Koch on ka sarja liider (200 p), teine on Aleksei Vinogradov (KTM, Energia SK, 162 p) ja kolmas Pääbo, kellel punkte sama palju kui Vinogradovil.

Seeniorite klassis võttis Tihemetsast maksimumpunktid Reio Engman (Yamaha), etapil oli teine Aivo Rabbi (Yamaha) ja kolmas Urmas Kristman (Yamaha). Sarja liider on Engman (197 p), teine Rabbi (160 p) ja kolmas Rene Jõgimaa (Honda, 147 p).

Külgvankrite sõit, eriti teine start oli ilmastikuolude tõttu tõsine mudamaadlus. Etapi kokkuvõttes said asjadega kõige paremini hakkama Marko ja Maarek Miil (AYR-KTM), kes võitsid mõlemad sõidud ja etapi. Teine koht kuulus Argo Põldsaarele ja Indrek Aljesele (AYR-KTM) ning kolmandad olid Tanel Reesna ja Ruslan Talf (AYR-KTM). Sarja liidrid on Kert Varik ja Erki Kõiv (AYR-KTM), kellel on punkte 209. Teisel kohal on Margo Sonn ja Tanel Kõiv (KTM), kellel punkte 178, kolmandad on vennad Miilid (165 p).

Mini MX klassis läks etapivõit Erik Pirnile (Pitster Pro), teine oli Marko Lepik (Pitpro) ja kolmas Joonas Hein (BucciMoto). Sarja liider on Lepik (148 p), teine Hein (143 p) ja kolmas Erik Pirn (140 p).

Karikasarja punkte püüdsid kolm klassi, MX B klassi esikolmikusse kuulusid Reiko Kikas (KTM), Roy Puuström (Honda) ja Henri Haramaa (Kawasaki). MX C klassis võitis Gerry Insler (KTM) Tarvi Remmelgase (Kawasaki) ja Renee Reinu (KTM) ees. Mini MX hobi võit kuulus Mati Tagaperele (Pitpro), teine oli Karl Lõbus (Cz) ja kolmas Tanel Turro (Bucci Moto). 85 cc klassis, mis oli Tihemetsa karikasõiduks, oli kiireim Hardi Roosiorg (KTM) Don-Eric Laane (KTM) ja Marek Künnapase (KTM).

Tridens EMV viimane etapp enamikule klassidele toimub 15. septembril Narvas, külgkorvide Eesti meister selgub 2. septembril Vaabinas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles