Kergejõustiku kuninganna katsetab inimvõimete piire

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlene Ottey
Merlene Ottey Foto: SCANPIX

52-aastane Merlene Ottey sai Kadri­oru staadionil toimunud kergejõustiku Kuldliiga finaaletapil 100 meetri jooksus ajaga 12,09 teise koha.


Sel hooajal on Jamaical sündinud, ent alates 2002. aastast Sloveeniat esindav kergejõustiku kuningannaks hüütav naine 100 meetrit läbinud ajaga 11,96. Võrdluseks, Eesti naiste selle hooaja tippmark 11,91 kuulub mitmevõistleja Grit Šadeikole, ülejäänud eestlannad pole alla 12 sekundi joosta suutnud.

Pika karjääri jooksul väga palju tiitleid võitnud Ottey plaanib võistlusspordiga jätkata veel mitu aastat. «Ma ei oska öelda, millal ma jooksmise lõpetan. Tahan teada, kui kiiresti suudan näiteks 60-aastasena joosta, see motiveerib mind jätkama,» ütles ta pärast Kuldliiga võistlust. «Mind huvitab, milleks võimeline olen, katsetan inimvõimete piire. Loodan, et saan joosta veel palju aastaid.»

Praegu treenib Ottey viis päeva nädalas, neist kahel kaks korda päevas. «Muidugi pean treenides paljude nüanssidega arvestama ja oma keha väga tähelepanelikult kuulama, olen siiski juba kõrges eas.»
Lisaks kergejõustikule jälgib Ottey suure huvigaka tõstmist, jalgpalli ja ujumist.

«Kui minu tegemised kedagi ei huvitaks, siis oleks palju raskem võistelda,» lisas Ottey, keda ka Kadriorus piiras mitu korda rohkem ajakirjanikke ja pealtvaatajaid kui võistluse kiireimat naist Margaret Adeoyed.

Teemantliiga üldvõitu jahtiv kettaheitja Gerd Kanter jäi Birminghami etapil tulemusega 65.79 teiseks. Esikoha saavutas 66.64 heitnud olümpiavõitja Robert Harting. Kettaheite üldarvestuses jätkab Kanter eilse võistluse järel liidrina. Üldvõidu kindlustamiseks peab Kanter 7. septembril Brüsselis toimuval finaaletapil tulema vähemalt teiseks.

Sillamäe kõrgushüppegala võitis oma hooaja parima tulemusega Anna Iljuštšenko. Iljuštšenko alistas kõrguse 1.92 ja sai jagu ka Pekingi olümpiavõitjast Tia Hellebautist, kes ületas 1.81 ja oli kuues.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles