Manchester Unitedi värske ost: ma ei saa peatreeneri jutust sõnagi aru

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shinji Kagawa.
Shinji Kagawa. Foto: SCANPIX

Sel suvel Dortmundi Borussiast Inglismaale Manchester Unitedi ridadesse kolinud jaapanlane Shinji Kagawa tunnistas, et ehkki uue liigaga harjumine võtab oma aja, on suurim kohanemisprobleem seotud hoopis meeskonna peatreeneri sir Alex Fergusoniga.

«Inglismaa liiga on Bundesligaga võrreldes märksa füüsilisem. Pean sellega kohanema. Teine oluline erinevus on meeskondade taseme ühtlus. Saksamaal on tippmeeskonnad teistest meeletult palju üle, kuid siin on kõik vastased rasked,» sõnas Kagawa Daily Mailile.

Veel suurem probleem on jaapanlase jaoks aga see, et kuigi tema inglise keel paranevat iga päevaga, siis šotlasest peatreeneri Fergusoni kõnepruugi tabamiseks sellest ei piisa. «Ütlen ausalt, et ma ei mõista sõnagi, mida ta ütleb! Püüan küll inglise keelt õppida, aga temast aru saamiseks läheb palju kauem aega...» naeris Kagawa.

Fergusoni meelest pole Kagawal aga vajagi keelt osata. «Mulle on seni avaldanud kõige rohkem muljet see, et ükskõik mida me treeningväljakul teeme, ei pea seda talle kunagi kaks korda seletama,» lausus juhendaja. «Piisab, kui talle üks kord ette näidata ja ta teeb kõik kaasa, nagu oleks lapsest peale seda keelt rääkinud. Hea jalgpallur taipab kõike lennult. Selles mõttes on ta olnud seni fantastiline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles