Endine tipptennisist: ärge arvake, nagu meie seas poleks dopingutarvitajaid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Blake.
James Blake. Foto: SCANPIX

Ameerika tennisist James Blake avaldas arvamust, et ka tipptennises leidub kindlasti dopingutarvitajaid, kuid kiitis samas alajuhte, kes püüavad seda pahet võimalikult edukalt välja juurida.

«Kindlasti on neid, kes keelatud aineid kasutavad, ei jää nendega vahele ja käivad testijatest sammu võrra eespool,» lausus kunagi maailma edetabelis neljandat kohta hoidnud, ent tänaseks 155. kohale langenud ameeriklane. «Sellest on kahju, aga usutavasti annavad tennisejuhid endast kõik, et need sellid vahele võtta.»

Blake soovitas mitte luua illusioone, nagu oleks tipptennis, kus liiguvad suured rahad, teiste aladega võrreldes puhtam. «Olgem realistid, kui US Openi võtja saab 1,9 miljonit dollarit, siis otsib keegi ikka võimalust teistest sel moel parem olla.»

Samas usub 32-aastane Blake, et profitennises testivad dopingukütid mängijaid küllaldaselt. «Muidugi on see vahel ebamugav, kui sind kell kuus hommikul üles aetakse ja pead topsi laskma. Aga see on nende töö ja ma tean, et nad teevad seda korralikult,» sõnas ameeriklane. «Kui nad seda minuga teevad, siis teevad nad seda ka teistega. Mul pole selle vastu kõige vähematki.»

Blake’ilt küsiti ka Lance Armstrongi dopinguskandaali kohta, ent ameeriklane eelistas jääda diplomaatiliseks. « Ma ei oska sellest midagi arvata. Rattasport näib sarnaselt pesapallis valitsenud steroidide ajastule olevat jõudnud ajajärku, kus kõigi sportlaste tegemisi varjutavad kahtlused. Lance on öelnud, et teda testiti 500-600 korda. Aga ma ei tunne teda üldse, pole temaga iial kohtunud. Tean vaid, et tema elukäik on inspireeriv. Ja tean ka paljusid inimesi, keda ta on aidanud. See osa on muidugi imeline,» viitas Blake vähist tervenenud Armstrongi tegevusele haiguse ennetuse vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles