Iljuštšenko ja Kanter võistlevad Kohilas peaauhinna eest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel.
Gerd Kanter Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel. Foto: Andres Haabu

Kolmapäeval, 29. augustil algusega 17.00 toimub Kohila staadionil Kuldliiga teine finaaletapp, kus selguvad ka selle hooaja jackpot’i võitjad. 5000 euro suuruse preemia eest asuvad võistlustulle sel hooajal kõik etapid võitnud kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko ja kettaheitja Gerd Kanter.

Suvehooaja viimasel etapil välja antav jackpot suuruses 5000 eurot läheb sportlasele, kes hooaja jooksul on võitnud kõik Kuldliiga etapid. Juhul, kui Kohilas võidutsevad nii Iljuštšenko kui Kanter, võrreldakse sportlaste tulemusi IAAFi punktide alusel ning preemia võidab paremat punktiarvu näidanud sportlane.  

Anna Iljuštšenko, kes pühapäeval võidutses Sillamäe kõrgushüppegalal uue hooaja tippmargiga 1.92, astub kõrgushüppesektoris vastamisi tugevate võistlejatega nii Eestist kui välismaalt. Lisaks Iljuštšenkole lähevad esikohta püüdma valgevenelanna Jana Maksimava (isiklik rekord 1.91) ja venelanna Alesja Paklina (1.89).

300 meetri jooksus läheb uut võistluste rekordit üritama jamaikalanna Patricia Hall (isiklik rekord 35,69). Seni Maris Mägi nimele kuuluv Kuldliiga rekordaeg on 37,95. Hallile pakuvad konkurentsi tugevad ukrainlannad Olha Zemljak ja Alina Lohvõnenko.

Kolmikhüppes asub starti legendaarne venelanna, kaugushüppe olümpiavõitja Tatjana Lebedeva, kes sel aastal kolmikhüppes jõudis Londoni olümpiamängudel lõppvõistlusele. Teivashüppes läheb head tulemust püüdma lõunanaabrite esinumber ja Läti rekordiomanik Krista Obižajeva (isiklik rekord 4.20).  

Meestearvestuses on põnevamaid heitlusi oodata kettaheites ja odaviskes. Gerd Kanteri vastasteks kettaheites on kodused konkurendid Aleksander Tammert ja Märt Israel, lisaks on kettaringi oodata ka tugevat ukrainlast, juunioride maailmarekordiomanikku Mykyta Nesterenkot (isiklik rekord 65.31).

Odaviskes on taaskord tulemas kõrgetasemeline võistlus, sest stardis on seitse meest, kel isiklik rekord parem kui 80 meetrit. Favoriitideks on usbekk Ivan Zaitsev (isiklik rekord 85.03), kes saavutas esikoha ka eelmisel Kuldliiga etapil, ning lätlane Zigismunds Sirmais (84.69). Neile astub vastu Eesti odaviske paremik eesotsas Risto Mätase (82.10), Tanel Laanemäe (81.96) ja Marko Jänesega (80.33).

Kuulitõukeringi astub esikohamõtetega ukrainlane Andrei Borodkin (isiklik rekord 20.38), kelle tugevaimaks konkurendiks on sel hooajal kuuli ka üle 20 meetri saatnud Raigo Toompuu (20.20).

Jooksualadest saab Kohilas näha harva võistlustel kavas olevaid distantse. Huvitavaid vastasseise ja häid aegu on oodata 200 meetri tõkkejooksus, 300 meetri distantsil ja 1000 meetri jooksus.

200 meetri tõkkejooksus lähevad vastamisi Eesti hetke parim tõkkesprinter Andres Raja ning selle aasta Eesti meister 400 meetri tõkkedistantsil Aarne Nirk. 300 meetri jooksus on favoriitideks Antoine Adams Saint Kitts ja Neviselt ning Denis Aleksejev Venemaalt. 1000 meetri distantsil läheb uue Eesti rekordi mõttega starti Nikolai Vedehhin, kes eelmisel Kuldliiga etapil oli lähedal ka miili distantsil Eesti rekordi löömisele.

Kolmikhüppes on stardis Igor Sjunin, kes läheb püüdma hooaja parimat tulemust, teivashüppes on esikohafavoriit lätlane Karlis Pujats (isiklik rekord 5.40).

Võistluste pidulik avamine toimub Kohila staadionil kolmapäeval, 29. augustil kell 16.45. Autasustamistseremoonial leiab aset Rapla maakonnaga seotud Londoni suveolümpial osalenud sportlaste tänamine ja tunnustamine. Rapla maavalitsus, Rapla omavalitsused ja Rapla maakonna spordiliit tunnustavad Ingrid Puustat, Ardo Arusaart, Heiki Nabi, Reena Pärnatit, Gerd Kanterit ning nende treenereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles