Pärnu jätkab korvpalli meistriliigas, peatreeneriks saab Priit Vene

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Vene.
Priit Vene. Foto: Toomas Huik

Kuni tänaseni oli KK Pärnu meistriliiga meeskonna jätkamine küsimärgi all, kuid nüüdseks on selge, et hooajal 2006/2007 esmakordselt kokku pandud Pärnu esindusmeeskond jätkab ka sel hooajal, kirjutab klubi kodulehekülg.

Peatreeneri rolli asub Priit Vene, kes toob meeskonda kindlasti uut hingamist. Vene on aastaid Leedus töötanud, viimati Kaunase Žalgirise farmklubi Baltaid juhendanud. Abitreeneri rollis jätkab Rait Käbin, kes pühendab end rohkem noortele.  Juurde on toodud Vene käe järgi kaks leedukat, Augustas Peciukevicius ja Osvaldas Matulionis. «Mõlemad on sündinud 1991. aastal ning on ülemaailmse universiaadi ja kunagi U16 EMi pronksid. Augustas Pečiukevičius on 191 sentimeetri pikkune tagamängija-mängujuht Vilniuse Sakalai meeskonnast, Osvaldas Matulionis 200 sentimeetri pikkune viskaja äär Šiauliaist,» tutvustab Mait Käbin noori leedukaid.

Rendilepinguga tuleb Tartu Rockist hooajaks KK Pärnusse praegu Eesti koondisega Euroopa turneel olev keskmängija Rain Raadik. «Silmapiiril on Eestist veel üks hea tsenter, aga kuni käed löödud pole, nime ei ütle,» rääkis Mait Käbin. Täienduseks loodetakse veel Rocki tagamängijat Kristjan Evartit ja Rapla U20 noortekoondislast, niinimetatud väikest äärt Kevin Liivamäge.

Vanadest tegijatest jooksevad KK Pärnu särgis platsile viimaste aastate üks liidreid ja üdini pärnakas Rannar Raap (sünd 1992), põhiviisikumees Taavi Hämarsalu, nooruke Sten Olmre, lisaks Styv Solovjov (sünd 1994), kes eelmisel hooajal vigastuseküüsis oli, kuid nüüdseks on liitunud trennidega.  Kolmandat aastat jookseb Pärnu eest platsile ka oma kasvanik Siim Joosep (sünd 1992).

Pärnu üks põhitegija Rannar Raap ütleb kindlalt: «Põhiviisiku koha pärast ma ei muretse, eks seal kindlustab endale koha ka Rain Raadik ja leedukad. Loodame Valgale taaskond tuule alla lüüa, ka Raplast tahaks jagu saada. Trennid on raskemad kui ennist ja uus hingamine on klubis tunda, lõpetab Raap oma kommentaari.»

Pärnust liikus suuremasse klubisse Toomas Raadik, kes kannab tuleval hooajal BC Kalev/Cramo särki. Pärnakate ridadest lahkusid veel Martin Paasoja ja Kristjan Voolaid, kes mängivad nüüdsest Piimameister Otto/Rapla meeskonnas.  Rain Kärner ja Elgar Tamsalu jäävad mõneks ajaks korvpallist eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles