Vanameister Žuravljov ootab Tartult lepingupakkumist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eivo Žuravljov
Eivo Žuravljov Foto: Erakogu

Seitse hooaega Küprosel Nea Salamine Famagusta meeskonnas pallinud Eivo Žuravljov naasis kodumaale ja loodab veel mõni aasta kohalikus meistriliigas kaasa teha. Praegu on mees Tartu võrkpalliklubi treeningutel ning ootab lepingupakkumist.

«Iga asi ammendab ennast. Otsisin välismaalt ka meeskondasid, kuid tegelikult tahtsin Eestisse tagasi,» rääkis endine Eesti koondise diagonaalründaja. «Ega see välismaal mängimine pole mingi lust ja lillepidu.»

36-aastase Žuravljovi sõnul ootab ta Tartult lepingupakkumist ning Eesti liigas mängimine oleks uus ja huvitav väljakutse. «Tunnen, et olen võimeline veel paar aastat mängima. Vorm on korralik, kuid kõige tähtsam on see, et ma ise tahan veel jätkata,» selgitas ta. «Peaaegu viis kuud jäi vahele, käisin vaid üksinda jooksmas. Nüüd muutun trennis kogu aeg paremaks ning tahaks noortele kandadele astuda.»

Tartu võrkpalliklubi mänedžer Alari Jõesaar rääkis, et meeskonnal on huvi vanameistri palkamiseks. «Ta on nüüd juba mõnda aega meiega koos treeninud. Vaatame, kas meile sobib ja kas temale sobib. Huvi on olemas,» selgitas ta.

Tartu võrkpalliklubi, mis eelmised 13 hooaega kandis Pere Leiva nime, on alates eelmise hooaja lõpust nimisponsorita. See tähendab, et ka võistkonna eelarve on plaanitust tunduvalt väiksem. Kõik nimisponsoriotsingud on tänase päevani liiva jooksnud ning väike lootus on tekkinud linna abile. «Ka neile ei saa kindlalt loota. Täna (eile – toim) toimub linnavalitsuses korvpallikoosolek. Ei oska öelda, mis seisukoha nad võtavad ja kuidas raha jaotatakse,» arutles Jõesaar.

Tegelikult on mänedžeri sõnul juba praegu komplekteeritud väga korralik meeskond. Raha lisandumisel otsitakse veel mõni täiendus temporündajate näol. «Diagonaalründajate koha peal oleks Žuravljov ja Taavi Nõmmistu, sidemängijatena jätkavad lätlane Artis Caics ja Ats Horn, liberona jätkab Rait Rikberg ja ka nurgaründaja Priit Luik jätkab meiega,» selgitas ta.

Peale mitme noore võib meeskonnaga jätkata ka eelmise hooaja tiitlivõidus suurt rolli mänginud lätlane Lauris Iecelnieks. «Tal on Valgevenest lepingupakkumine, aga mehel on huvi ka meie juures jätkata. Baltikumi linnadest eelistab ta Tartut,» selgitas Jõesaar, kelle sõnul on lätlane üks meeskonna kalleimaid mängijaid. «Kui ühe hea keskmehe veel juurde saame, siis ei tohiks me küll kehvemad olla kui eelmisel aastal.»

Nimisponsori otsimisega otseselt kiiret ei ole, sest Tartu saab oma nime müüa ka hooaja käigus ning uusi mehi saab registreerida kuni veebruarini, seega võivad valitsevad Eesti ja Baltikumi meistrid hooaja lõpuks veel olulist tugevdust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles