Video: jalalabadeta poiss suudab jalgpalli mängida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalalabadeta Brasiilia poiss suudab jalgpalli mängida
Jalalabadeta Brasiilia poiss suudab jalgpalli mängida Foto: Youtube

Brasiilias Camposes elav Gabriel Muniz on jalalabadeta, sellegi poolest mängib ta väga hästi jalgpalli.

Kuigi see 11-aastane poiss on oma kooli jalgpallimeeskonna staar, ei saa temast tulevikus ta puude tõttu professionaalset jalgpallurit, kirjutab The Telegraph.

Poisi ema Sandra Munizi sõnul ei ole ta poeg puudest end kunagi segada lasknud ning tegelenud kõige sellega, mis talle meeldib. Poisi lemmiktegevus on jalgpalli mängimine.

«Ta hakkas käima enne üheaastaseks saamist. Arvasime, et ta ei suuda jalaköntide tõttu käia ning kukub maha, kuid ta suutis käia,» meenutas ema.

Möödunud aastal sai ta jalalabaproteesid, kuid ta loobus nendest, sest tema sõnul on need ebamugavad.

Munizi kehalise kasvatuse õpetaja Jose Lopesi sõnul on see poiss paljudele teistele eeskujuks.

«Kehaline puue on vaid meie peades. See poiss tõestab, et puue ei takista harrastamast seda, mida tahetakse ning elada normaalselt elu. Ta esitab kehtestatud normidele väljakutse. Paraolümpial ei ole 11 mängijast koosnevaid jalgpallimeeskondi, kuid see poiss võib olla see, kes muutuse käivitab. Ta unistuseks on osaleda paraolümpial jalgpallis,» sõnas õpetaja.

Poiss esines Brasiilia Globo TV kõige populaarsemas spordisaates. Pärast seda kutsuti ta Hispaania jalgpalliklubi Barcelona suvisesse treeninglaagrisse, mis toimus Brasiilias Saquaremas.

Hispaania klubi mänedžerile jäi andekas poiss silma ning ta kutsus Munizi selle aasta septembris osalema  treeningutele Barcelona jalgpalliakadeemiasse.

«Kui me teda esimest korda nägime, oli raske uskuda, et ta suudab jalgpalli mängida. Kuid ta tõestas, et on selles andekas,» sõnas Barcelona mänedžer.

Munizi jaoks on Barcelonasse sõitmine ning professionaalsete jalgpalluritega kohtumine unistuse täitumine.

Ta unistuste meeskonda kuulub enamik Barcelona mängijatest. Ta eriliseks lemmikuks on Lionel Messi.

«Selles meeskonnas oleks Messi, Dani Alves, Villa, Iniest, Victor Valdez, Adriano, Puyol, Pique, Macherano, Sanchez ja ka mina,» sõnas noor brasiillane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles