Paraolümpial osalev Põhja-Korea sportlane õppis alles mõne kuu eest ujuma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16-aastasest Rim Ju Songist saab läbi aegade esimene Põhja-Korea esindaja paraolümpiamängudel
16-aastasest Rim Ju Songist saab läbi aegade esimene Põhja-Korea esindaja paraolümpiamängudel Foto: SCANPIX

Põhja-Korea saadab esimest korda ajaloos oma sportlase paraolümpiamängudele, kui starti läheb 16-aastane ujuja Rim Ju Song.

Pekingis elav Rim, kes alles mõne kuu eest õppis ujuma, on Põhja-Koreas paljudele eeskujuks, sest seal riigis on puuetega inimeste olukord väga raske.

Esimese ujumistrenni tegi noor sportlane alles selle aasta Aprillis ning siis vajus mees kiiresti vee alla, kirjutab huffingtonpost.com.

Esimesel võistlusel osales Rim mais Berliinis. Võistluspaika jõudes sai ujuja teada, et peab osalema kahel distantsil. Lisaks varem õpitud vabaltujumisele omandas sportlane kiiresti rinnuliujumise ning asus võistlustulle. Ühel distantsil jäi noormees viimaseks ning teisel diskvalifitseeriti.

Vaatamata kehvadele tulemustele andis Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee mehele olümpiamängude vabapääsme ning ta võistleb nii vabaltujumises kui ka rinnuliujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles