Lillekülas selgub Eesti parim jalgpalli amatöörmeeskond

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla staadion
Lilleküla staadion Foto: Karli Saul

Tallinna FC Ararat-TTÜ SK ja HÜJK Emmaste selgitavad neljapäeva õhtul kell 18.45 A. Le Coq Arenal tänavuse aasta parima amatöörmeeskonna, kui kohtuvad Väikese karika finaalis.

II ja madalamate liigade klubidele mõeldud karikasarja finaal on harrastusjalgpallurite aasta tippsündmus, kuivõrd meistri- ja esiliiga klubid selles osaleda ei saa.

Ararat-TTÜ ja Emmaste on väikese karika suurkujud, kuivõrd Ararat on trofee teeninud kolmel ja Emmaste ühel korral. Mõlema jaoks on see finaal aga esimene omavaheline. Ararat-TTÜ asub hetkel II liiga ida/põhi tsoonis viiendal kohal.

«Meil tuleb raske mäng hea vastasega, mistõttu peame selleks mänguks maksimaalselt vastutustundlikult valmistuma,» ütles Ararat-TTÜ treener Vaagn Arutjunjan. «Meie pühendumusest sõltub selle mängu tulemus.»

Meeskonna kapten Dmitri Zguro: «Meeskonna jaoks on väike karikas aasta üks tippsündmusi, mille jaoks tehti kõvasti tööd nii trennis kui ka mängudel. Isiklikult on see juba neljas finaal, jagan kindlasti teiste meeskonna liikmetega oma kogemust. Vastane on väga tugev. Kuna Emmaste kasutab sarnaselt meiega ründavat taktikat, tuleb väga huvitav ja pingeline mäng. Las parim võidab.»

HÜJK Emmaste võitis 2010. aasta finaalis samal aastal esiliigasse pääsenud FC Puumat 3:1. Nagu siis, kuulub ka nüüd Marko Pärnpuu juhendatavasse meeskonda arvukalt endisi koondislasi ja noortekoondislasi.

«Mõlemad meeskonnad on käinud pika tee, et mängida väikese karika finaalis. Ühele lõppeb teekond õnnelikult, teine peab väljakult noruspäi lahkuma,» ütles Pärnpuu. «Loomulikult tahame olla need, kes pärast mängu võidutantsu löövad. Me austame vastast ja teame, et nad on väga tugevad, kuid meie eesmärk on vaid üks – võita karikas.»

Tänavu meeskonnaga liitunud ja kohe kapteniks kerkinud veteranpoolkaitsja Vahur Vahtramäe tahab mõistagi finaali võita. «Väike karikas on üks meie tänavustest eesmärkidest ja on tore, et vastaseks on tugev ja kogenud Ararati meeskond,» ütles Vahtramäe. «Jääme lootma, et mäng tuleb põnev ja väravaterohke ning päiksepaisteline ilm meelitab kohale palju pealtvaatajaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles