Clijstersi karjäär lõppes kaotusega 18-aastasele Robsonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Clijsters (seljaga) kaotas oma tippsportlase karjääri viimaseks jäänud matšis Laura Robsonile.
Kim Clijsters (seljaga) kaotas oma tippsportlase karjääri viimaseks jäänud matšis Laura Robsonile. Foto: SCANPIX

Kolmekordne USA lahtiste tennisemeistrivõistluste võitja Kim Clijsters langes tänavusel turniiril konkurentsist juba teises ringis, tegemist oli belglanna profikarjääri viimase mänguga.

Turniiril 23. asetatud Clijsters pidi tunnistama 18-aastase Suurbritannia esindaja Laura Robsoni (WTA 89.) 7:6 (4), 7:6 (5) paremust, seejuures juhtis Clijsters avasetis 5:3 ja tal oli kasutada kolm settpalli, lisaks oli tal kolm settpalli 6:5 edul, kuid Robson mängis oma elu parimat tennist ja suutis endise maailma esireketi üle mängida ja võita esimese seti kiires lõppmängus 7:4.

Teises setis murdis Clijsters varakult Robsoni servi ja asus 2:1 juhtima, kuid Robson vastas kohe samaga ja viigistas seisu. Maailma edetabeli esisaja noorim mängija Robson teenis 6:5 eduseisul kaks matšpalli, kuid Clijsters suutis seti kiiresse lõppmängu, kus aga Robson närvi hoidis ja 7:5 võidu võttis.

«Mul polnud mingeid ootusi, sest ta on nii kogenud mängija,» tunnistas Londoni olümpial koos Andy Murrayga segapaarismängus hõbemedali võitnud Robson. «Olen ka varem tippudega hästi mänginud, aga pole suutnud kogu matši taset hoida. Kim on olnud suurepärane mängija ning ta on olnud noortele suureks eeskujuks.»

Clijsters võidutses US Openil aastatel 2005, 2009 ja 2010. Ta lõpetas algselt 2007. aastal karjääri, kuid naasis võistluskarussellile 2009. aastal. «Minu suurim unistus sai tõeks, kui siin 2005. aastal võitsin,» lausus Clijsters. «Seetõttu on see õige koht, kus oma karjäärile lõplik punkt panna. Kahju, et see täna pidi juhtuma, aga ma ei kahtle enda otsuses.»

Robson läheb järgmisena vastamisi hiinlanna Na Liga, kes alistas 6:4, 6:4 austraallanna Casey Dellacqua. 3. paigutatud Maria Šarapova oli kindlalt 6:0, 6:1 parem hispaanlanna Lourdes Dominguez Linost ja kohtub järgmisena ameeriklanna Mallory Burdette’iga.

Maailma esireket Viktoria Azarenka jätkas samuti kindlalt, olles 6:2, 6:2 parem läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud belglanna Kirsten Flipkensist. Azarenka järgmine vastane on hiinlanna Jie Zheng, kes sai 6:3, 6:1 jagu Magdalena Rybarikovast.

Tiitlikaitsja Samantha Stosur alistas 6:3, 6:0 rumeenlanna Edina Gallovist-Halli ning läheb nüüd vastamisi USA-d esindava Varvara Leptšenkoga, kes oli 6:2, 6:2 parem Austraalia tennisistist Anastasia Rodionovast. 

5. asetatud tšehhitar Petra Kvitova võitis 6:4, 6:3 prantslanna Alize Cornet’d ning mängib kolmandas ringis samuti prantslanna Pauline Parmentier’iga, kes üllatas 25. asetatud Yanina Wickmayerit, võites 7:6 (5), 6:3.

11. paigutusega Marion Bartoli sai 6:2, 1:6, 7:5 jagu Romina Oprandist ja läheb vastamisi kaasmaalanna Kristina Mladenoviciga, kes oli 6:1, 6:2 parema 17. asetatud Anastassia Pavljutšenkovast.

15. asetatud Lucie Safarova sai 6:3, 4:6, 6:2 Aleksandra Wozniakist ja kohtub kolmandas ringis 19. paigutusega Nadja Petrovaga, kes oli 6:1, 6:1 parem Simona Halepist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles