Saksa maahokikoondis tekitas luksuslaeval hiigelkahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moritz Fürste (vasakul) ja Florian Fuchs poseerivad kuldmedalitega MS Deutschlandi ees. Sama luksuslaevaga sõitsid kõik Saksamaa olümpialased Londonist kodumaale.
Moritz Fürste (vasakul) ja Florian Fuchs poseerivad kuldmedalitega MS Deutschlandi ees. Sama luksuslaevaga sõitsid kõik Saksamaa olümpialased Londonist kodumaale. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel maahokis kuldmedali võitnud Saksamaa koondis tähistas esikohta luksuslaeval MS Deutschland, pidu kujunes nii rajuks, et laeva omanik nõuab neilt kuni 500 000 eurot.

Finaalis 2:1 Hollandi alistanud Saksamaa meeskond pidutses MS Deutschlandi pardal Londonis 11. augustil, peo, kust võttis osa 350 inimest, korraldas neile üks Berliini firma. Võidupeost avaldati Saksamaa meedias mitmeid pilte, kus on näha, kuidas mängijad üksteist šampanjaga üle valavad ja sigareid pahvivad, vahendab The Guardian.

Laeva omanikfirma Deilmanni teatel lõppes pidu nende jaoks üsna kurvalt, kuna pardal olevas kasiinos on tiikpuust tahveldistel mitmeid põletusjälgi, vaibad on rikutud ning lisaks lõhuti mitmeid klaase.

«See on viietärnine laev, kus on kasutatud väga kvaliteetseid ja kalleid materjale, seetõttu kujuneb kahjusumma üsna suureks,» rääkis Deilmanni kõneisik Kornelia Kneissl ajalehele Bild.

Deilmanni teatel kulub laeva korrastamiseks kuus tööpäeva, kuid iga päev, mil laev pole töökorras, läheb neile maksma 75 000 eurot. Parandustööd lähevad aga maksma 50 000 eurot.

Saksamaa Maahokiliit vabandas laeva kapteni ees kohe pärast pidu ja lubas kahjustuste eest tasuda, aga seda kuni kuulsid 500 000 euro suurusest arvest, mis oleks nende arvates äärmiselt ebaõiglane nõue.

«Me pole veel mingit kirjalikku nõuet saanud ja me ei näe, et oleksime kõige eest vastutavad, aga püüame sellega rahulikult toime tulla,» sõnas Saksamaa Maahokiliidu tegevjuht Torsten Bartel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles