Spordimehe hing ja sõprade raha viisid Allingu Rocki

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Allingu.
Vallo Allingu. Foto: Margus Ansu

 Eesti parim keskmängija Vallo Allingu jätkab veel vähemalt ühe hooaja Tartu Rocki värvides. Vahepeal tõsiselt loobumisplaane pidanud 34-aastane Allingu tundis taas tõmmet palliplatsil tegutseda, lisaks tõukas vägilast tagant sõprade soov teda taas palliplatsil näha.

 «Sõbrad annavad klubile minu palga maksmiseks raha juurde,» viitas Allingu omapärasele tasustamisskeemile.

Eile keskpäeval istus aga talupidaja Allingu veel kombaini roolis, tartlaste treeningutega liitub ta esmaspäevast. «Praegu on põllumehel kõige kiirem aeg, saak vajab koristamist,» rääkis Allingu ja tunnistas, et pole seepärast viimastel nädalatel kuigi palju harjutanud. Enne koristusperioodi leidis ta aga aega enda vormis hoidmiseks, seega pole tegemist päris treenimata mehega.

Kõiki vajalikke põllutöid ei jõua Allingu siiski ära teha ning mõned asjad jätab ta teiste inimeste lõpetada. «Eks isa peab rohkem tööd tegema, kui poeg tahab palli mängida,» tõdes ta. «Kui hakkan Tartus kaks korda päevas harjutama, pole võimalik selle kõrvalt enam talus tööd teha.»

Just soov edendada põllumajandust oli üks põhjus, miks Tartus hea hooaja teinud Allingu loobus Eesti koondisest ja plaanis üldse ketsid varna riputada. Samas ei saanud ta kurta ka palliplatsile jäävate töökohtade nappuse üle, sest lisaks Rockile soovis teda oma rivistuses näha ka Rakvere Tarva loots Andres Sõber. Määravaks sai siiski mehe enda soov.

«Spordimehe hing on mul ikka sees, seepärast mõtlesingi, et teen korvpallis veel ühe hooaja,» rääkis Allingu, kelle liitumisega tekib Tartus korralik eesliin. Lisaks temale on juba varem sõlmitud leping venelasest tsentri Ivan Neljubovi ja leedulasest ääremängija Egidijus Timsaga.

Kalev/Cramost siirdus Tartusse Joosep Toome. Kaks aastat Tartus pinki nühkinud Eesti koondislane Rain Raadik lahkus aga samal ajal Pärnusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles