Uustulnuk Hito läbis meistriliiga kondiproovi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Hooajaeelsel kontrollturniiril Tallinnas kaotas korvpalli Eesti meistriliigas debüteeriv KK Hito TTÜ KK meeskonnale pärast 43:41 võidetud poolaega 77:91.

KK HITOs mängivad Eesti noortekoondislased jäid mängupildiga üldjoontes rahule, puudujääke oli korvialuses võitluses, hetkel käib klubis skautimine USA korvpallurite seas, kirjutab basket.ee.

Sander Saare: «Esimene mulje esimese mängu kohta on positiivne. Suutsime enam-vähem vastu hakata, kuid siiski näitas esimestest minutitest peale mäng seda, et väga raske on mängida, kui pole ühtegi keskmängijat, korvi all jääme hätta.»

Georg Tambre: «Mänguga võib rahule jääda, sest saime hästi hakkama, kuid korvi all jääb jõudu ja pikkusest väheseks, vastased tulid oma pikkuse ja jõuga koguaeg korvi alla. Kuna me lauapalle ei saanud kaitselauas kätte, siis sellest tulenevalt said nad lihtsaid korve.»

Tambre viskas Hito edukaimana 14 punkti, Saare lisas 12 ja Mario Kirsimaa 11 punkti. Võitjate edukaim oli Ida-Virumaa juurtega Kristjan Makke 23 punktiga.

Meistriliiga meeskonna KK Rapla ning esiliigas palliva BC Kalev Cramo mängus panid raplakad paremuse maksma juba avaveerandil (võideti 25:14) ning edaspidigi ei kaotatud ühtegi veerandit – mäng seega 89:53 Raplale. Võitjameeskonnas viskas viis meest kahekohalise punktisumma – meeskonna uus liige Martin Paasoja 16, Hendrik Ruut 12, Raido Ringmets 11 ning Rait Riivo Laane ja teine uustulnuk Kristjan Voolaid 10, viimane võttis maha ka 13 lauapalli. Kaotajate poolelt olid resultatiivsemad Raiko Orumaa 18 ja Argo Orumaa 10 punktiga.

Kahe esiliiga meeskonna SK Marcuse ja SK RIM/Tallinna Kalevi mõõduvõtmisel oli parem SK Marcus 101:57. Võitjate poolel oli heas viskehoos Martin Tõrv, kes viskas kõik oma 18 punkti kolmepunktijoone tagant (kolmesed 9st 6, lähemalt mees viskeid ei sooritanudki), Rene Rooneem lisas 16 ja Mihkel Niine 12. Kaotajate parimad olid Riho Suija ja Kris Killing 12 punktiga.

Mängupäeva lõpetas tõeline põnevuslahing meistriliiga meeskonna Tallinna Kalevi ja esiliiga võitja Balteco vahel. Kuigi Kalev haaras avapoolajal ohjad enda kätte (võideti 39:30) siis mängu normaalaja lõppedes särasid tablool viiginumbrid 73:73. Lisaajal pani Tallinna Kalev oma paremuse siiski maksma võites 92:82. Kalevi resultatiivemad olid leegionär Marc Campbell 19, Raido Roos 17 ja Janis Vahter 15 punktiga, Balteco poolelt viskas Howard Frier 23 ja Ardo Krass 22 punkti.

Täna jätkub Karu Katus CUP poolfinaalidega ning mängudega kohtadele 5.-8. Mängud toimuvad Audentese spordisaalis ja on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles