Manchester Unitedi poolt hüljatud Berbatov liitus Fulhamiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria jalgpallilegend Dimitar Berbatov siirdub Fulhami ridadesse.
Bulgaaria jalgpallilegend Dimitar Berbatov siirdub Fulhami ridadesse. Foto: SCANPIX

Viimased neli hooaega Manchester Unitedis mänginud Bulgaaria ründaja Dimitar Berbatov sõlmis kahe aasta pikkuse lepingu teise Inglismaa kõrgliigaklubi Fulhamiga.

«Kui kuulsin Fulhami huvist, oli otsust lihtne langetada,» rääkis Berbatov. Fulhami peatreener Martin Jol on bulgaarlasele vana tuttav, sest mängis tema käe all ka omal ajal Tottenhami ridades.

«Olen Dimitari mänguoskuseid alati imetlenud. Ta mängis suurepäraselt Tottenhami eest ja usun, et ta suudab seda teha ka nüüd,» arutles Jol.

Manchester Unitedis veedetud aastate jooksul lõi Berbatov 149 mänguga 56 väravat. 2010/2011 hooajal oli ta 21 väravaga liiga suurim väravakütt.

Karjääri alustas Bulgaaria ründeäss Sofia CSKA ridades ning liikus sealt 2000. aastal Leverkuseni Bayerisse. Tema tähelend sai alguse 2001. aastal, kui ta tegi Bundesliga meeskonna eest kaasa 41 mängus ja lõi 16 väravat ning aitas klubil jõuda Meistrite liiga finaali, kus kaotati Madridi Realile.

2006. aastal siirdus Berbatov Tottenham Hotspuri ridadesse ning samal hooajal valiti mees ka klubi hooaja parimaks mängijaks.

Kaks aastat hiljem maksis Manchester United mehe eest 30 miljonit naelsterlingit, mis tegi bulgaarlasest Inglismaa suurklubi kõigi aegade kalleima ostu.

Berbatovi jaoks sai Manchesteris otsustavaks eelmine hooaeg, kui ta langes peatreener Sir Alex Fergusoni valikust välja ning täitis stabiilselt varumehe rolli.

Bulgaaria koondist esindas Berbatov aastatel 1999-2010 kokku 77 korral ning lõi 48 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles