Diskvalifitseeritud paraolümpialane valas kohtunikud sõimuga üle

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jody Cundy.
Jody Cundy. Foto: SCANPIX

Londoni paraolümpiamängude trekisõidus diskvalifitseeritud Jody Cundy oli kohtunike otsuse üle nii vihane, et valas nad sõimuga üle.

Ühe kilomeetri temposõidule viimasena startinud Cundy võistlusvahendi tagaratas libastus stardipukil ja britt tõstis uut starti paludes otsekohe käe. Kohtunikud leidsid aga, et tegu oli sõitja veaga ja keeldusid uut starti andmast.

Sellest teada saanud Cundy ärritus korralikult. «Raiskasin just neli kuradima aastat oma kuradima elust,» röögatas ta kohtunikele, saatis paar veepudelit lendu ja lahkus raja äärest. Cundy ei suutnud rahuneda ka treki alla koridoridesse jõudnuna. «See kuradi värav ei läinud lahti ja ratas vajus sealt välja. Kas kujutate ette, mis tunne on pühendada neli aastat oma elust sellele, et 6000 inimese ees võistelda? Kurat võtaks, ma ei suuda seda isegi kirjeldada, sõnu pole… Ma ei saa enam iialgi samasugust võimalust. Ja mida ma nüüd tegema peaksin?» kurtis Cundy Suurbritannia delegatsiooni ametnikele.

Pisut hiljem naasis Cundy siiski trekile, et oma käitumise pärast andestust paluda. «Vabandan oma keelekasutuse pärast. Mul on lihtsalt kahju, et ma ei saanud teile näidata, mille nimel ma neli aastat ränka vaeva nägin,» ütles ta. Algselt ujumisega tegelenud 33-aastane Cundy esindas Suurbritanniat 1996., 2000. ja 2004. aasta paraolümpiamängudel ujumises, enne kui 2008. aastal Pekingis trekisõidus kulla võitis.

Treener Chris Furber süüdistas juhtunus samuti stardiväravat. «Tundsin Jody ratast hoides, et värav ei avanenud korralikult. Kuid väravakohtunik leidis ülevaatusel, et see on korras, stardikohtunik ütles sama ja peakohtunik leidis seetõttu, et uut starti pole põhjust anda. Rääkisime UCIga ja palusime neil videokordust vaadata, aga nad väitsid, et see pole reeglipärane tõend. Pole ime, et Jody sel moel reageeris,» lausus juhendaja.

Kilomeetrisõidu võitis maailmarekordiga hispaanlane Alfonso Cabello, hõbemedali sai britt Jon-Allan Butterworth ja pronksi hiinlane Liu Xinyang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles