Jens Nagel heitis Tallinnas võimsa maailmarekordi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Castingu maailmameistrivõistlused Tallinnas.
Castingu maailmameistrivõistlused Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Tallinnas jätkuvate castingu maailmameistrivõistluste kolmas võistluspäeval tõi kaasa juba teise maailmarekordi – mitmekordne maailmameister Jens Nagel Saksamaalt heitis kahekäeheites haspelrulliga 120.52 meetrit. Tuul oli heite ajal 2,5 m/s, seega läheb rekord detsembrikuus kinnitamisele. Senine maailmarekord oli 119.41 meetrit.

Tegemist on arvatavasti kõige elavama castingu alaga. 3.50 kuni 5.2 meetriste ritvadega heidetakse 18 grammiseid plastist tilgakujulisi raskusi kaugusheitesektorisse. Igal võistlejal on kolm katset. Mitmevõistluse jaoks korrutatakse heitepikkus 1,5-ga. Heitekeha algkiiruseks on mõõdetud 300 km/h ning ohutuse kaalutlustel tuleb kasutada eesosa läbimõõduga vähemalt 0,35 mm. Tamiili minimaalne läbimõõt on 0,25 mm.

Värske maailmarekordiomanik ütles et uus rekord sündis tänu suurepärastele ilmaoludele ja võistlustingimustele. Alanud vihm summutas kuni 8m/s puhunud tuule lubatud piiresse (kuni 3 m/s).

Võistluste peakorraldaja Allan Lahi ütles et tema jaoks on tegemist unelmate võistlusega. Kogu tehtud töö on saanud väärika tasu kahe mailmarekordi ja võistlejate väga positiivse tagasiside näol väärilise tulemuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles