ManUst lahkunud Berbatov: kaotasin Fergusoni vastu lugupidamise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener sir Alex Ferguson (vasakul) ja ründaja Dimitar Berbatov ei lähe sõpradena lahku.
Manchester Unitedi peatreener sir Alex Ferguson (vasakul) ja ründaja Dimitar Berbatov ei lähe sõpradena lahku. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubist lahkunud Dimitar Berbatov tunnistas, et kaotas klubi peatreeneri Sir Alex Fergusoni vastu lugupidamise.

Bulgaarlasest ründaja pääses eelmisel hooajal Unitedi eest platsile vaid 12 liigamängus ja otsustas uuest hooajast karjääri jätkata Fulhamis. «Jätsin hüvasti inimestega, kes on seda väärt. Fergusoniga ma hüvasti jätta ei suutnud. Ma tean, et ta on boss, aga arvestades, kuidas ta mind kohtles, kaotas ta vähemalt mingil määral minu lugupidamise,» tunnistas Berbatov Sofias Bulgaaria ajakirjanikega vesteldes.

Unitedi rekordostuna 2008. aastal 30,75 miljoni naela eest Tottenham Hotspurist Manchesteri kolinud Berbatov oli veel tunamullu Inglismaa meistriliiga parim väravalööja, ent ei pääsenud 2011. aasta Meistrite liiga finaalis Barcelona vastu isegi pingile ja sai eelmisel hooajal platsile vaid episoodiliselt. «Ma leian, et polnud sellist kohtlemist väärt,» lausus ründaja. «Käisin vähemalt viisteist korda treenerilt küsimas, kas ta vajab mind. Iga kord öeldi mulle, et ma olen oluline mängija ega tohiks lahkuda, aga järgmises kohtumises jäin jälle meeskonnast välja. Võib-olla oleksin pidanud lahkuma juba siis, kui ma Meistrite liiga finaalis isegi nimekirja ei mahtunud,» tõdes bulgaarlane.

Berbatov langes enda sõnul ebasoosingusse seetõttu, et Ferguson soosis mängustiili, mis talle ei sobinud. «Ta püüdis selgitada, et meeskond hakkab mängima sirgjoonelisemalt ja kiiremini. Aga ma pole iial maailma kiireim mängija olnud, mulle meeldib pigem palli hoida. Mul oli raske tema otsusega leppida, sest mul on siiski olemas eneseväärikus. Lõin palju väravaid, aitasin klubi kaks korda liigavõiduni ja olin suurim väravakütt, nii et väga kehv ma nüüd ka olla ei saanud,» lausus Berbatov.

Samuti selgitas ründaja üleminekuakna viimasel päeval tekkinud segadust Fiorentina klubiga, kes teda juba vahepeal enda ridadesse kuuluvaks pidas. Berbatov pööras aga neile viimasel hetkel selja ja kaalus korraks ka ühinemist Juventusega, enne kui otsustas Inglismaale jääda. «Mina isiklikult ei öelnud neile kordagi jah-sõna. Pole minu mure, kui keegi on pettunud. Lõppude lõpuks olen ju ikkagi mina ise see, kes otsustab, kus ma mängin ja mis mind õnnelikuks teeb,» teatas Berbatov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles