Oma rumaluse tõttu tiimisaladusi lekitanud Hamilton pääseb karistuseta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton peab edaspidi hoolikamalt vaatama, mida pildistab.
Lewis Hamilton peab edaspidi hoolikamalt vaatama, mida pildistab. Foto: SCANPIX

Agara Twitteri-kasutajana tuntud vormel-1 piloot Lewis Hamilton postitas Belgia GP ajal sotsiaalvõrgustikku mõtlematult pildi, kus olid näha auto telemeetriaandmed, kuid McLareni meeskond ei kavatse teda selle eest karistada.

Nädalavahetusel veel mitme vastuolulise postituse eest kriitika alla sattunud Hamilton kustutas pildi küll õige pea, ent kahju oli juba tehtud. Fotol olid näha teiste meeskondade inseneride jaoks hindamatud andmed – kiirus, rehvirõhud ja auto kliirens, seda nii Hamiltoni kui ka tema tiimikaaslase Jenson Buttoni vormeli kohta.

Kui Hamiltonilt vahetult pärast võistlust juhtunu kohta aru päriti, vastas ta vaid napilt: «Ma ei tea, millest te räägite.» McLareni tiimijuht Martin Whitmarsh aga kinnitas, et neil oli sel teemal omavahel jutuajamine. «Loomulikult rääkisime sellest. Varasemad postitused kustutas ta omal initsiatiivil, kuid selle käskisin tõepoolest mina maha võtta ja nii ta ka tegi. Lewis eksis, parandas üsna kiirelt oma vea ja vabandas, nii et meie poolest on selle asjaga ühel pool,» vahendab Daily Mail Whitmarshi sõnu.

Red Bulli tiimiboss Christian Horner ei jätnud aga kasutamata võimalust märkida, et tema meeskonna sõitjad ei saaks iial millegi nii rumalaga hakkama, nimetades juhtunut «konfidentsiaalsuslepingu rikkumiseks». Kui Hornerilt küsiti, kas Hamiltoni tehtud foto sisaldas kasulikku infot, lausus Horner: «Ma pole seda veel ise näinud, aga juttude järgi olid seal auto andmed. Ja kui seal olid auto andmed, siis on iga viimase kui meeskonna insener kindlasti ninapidi selles pildis kinni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles