Ronaldo uus leping maksaks Realile ulmelised 600 000 eurot nädalas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo tahaks senisest palju suuremat palka.
Cristiano Ronaldo tahaks senisest palju suuremat palka. Foto: SCANPIX

Madridi Realilt senisest märksa suuremat palka nõudev Cristiano Ronaldo on pannud suurklubi väga raskesse olukorda, sest Hispaania maksuseaduste tõttu tähendaks see tohutut väljaminekut.

Ronaldo tahab aastapalgaks 15 miljonit eurot, kuid soovib seda summat puhtalt kätte saada. Isegi praeguste maksude puhul tähendaks see, et Real peab sellise netopalga puhul rahakotti kergendama ligi 19 miljoni euro võrra.

Probleem on aga selles, et praegu läheb Ronaldo palgalt maksudeks vaid 24 protsenti. Vastavalt Hispaania seadustele võetakse kahe aasta pärast tema sissetulekust aga maha juba 54 protsenti. Et Ronaldo pangaarvele jõuaks ka siis endiselt 15 miljonit, peaks Real brutopalgana välja käima juba 31 miljonit eurot. See teeks klubi nädalaseks väljaminekuks astronoomilised 600 000 eurot... ning seda vaid ühe mängija peale.

Hispaania maksuseadused löövad sealsete klubide rahakoti pihta kõvasti, sest maailma absoluutsete tippmängijate sekka kuuluvad Ronaldo ja tema kolleeg Lionel Messi Barcelonast mahuvad pallurite palgatabelis alles esikümne kahele viimasele reale. Enim raha saab kätte hoopis hiigelpalgaga Mahhatškala Anžisse meelitatud ründeäss Samuel Eto’o, kes kasseerib aastas sisse kopsakad 20 miljonit eurot.

Prantsusmaale PSGsse kolinud Zlatan Ibrahimovic on tabelis 14,5 miljoni euroga teine, talle järgnevad  Wayne Rooney (13,5 miljonit eurot, Manchester United), Yaya Touré (13 miljonit) ja Sergio Agüero (12,5 miljonit, mõlemad Manchester City), Hiinasse läinud Didier Drogba (12 miljonit, Shanghai Shenhua) ja Fernando Torres (10,8 miljonit, Londoni Chelsea).

Esikümne üllatavaim nimi on argentiinlane Dario Conca, kes on osanud Hiina klubilt Guangzhou Everglades välja kaubelda tervelt 10,6 miljonit eurot aastas. Alles seejärel tulevad Messi 10,5 ja Ronaldo 10 miljoni euroga aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles