Ujumisliit: trikoo all ei tohi midagi olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslanna Therese Alshammar
Rootslanna Therese Alshammar Foto: Scanpix Sweden

Viimastel päevadel kirgi kütnud skandaal rootslanna Therese Alshammari maailmarekordi tühistamise ümber sai uut hoogu, kui Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) teatas, et ujujatel ei tohigi trikoo all midagi olla.

Nimelt tühistati Alshammari 50 meetri liblikujumise maailmarekord, kuna väidetavalt kandis ta kahte ujumistrikood. Tippmargist ilma jäänud Alshammar on aga vihane, kuna tema sõnade kohaselt kandis ta trikoo all hoopis tavalisi bikiine, vahendab AFP.

«Minu arvates on see diskrimineeriv, et naised tohivad sarnaselt meestega trikoo all kanda ainult pükse,» rääkis pahane Alshammar eile.

Sydney’s peetud võistluse ametnikud ütlesid, et Austraalia Ujumisliidu reeglite järgi naistel on trikoo all lubatud kanda vaid püksikuid, mitte aga rinnahoidjat.

Austraalia Ujumisliidu esindaja Ian Hanson avaldas nüüd, et nendega võttis ühendust FINA, kelle sõnul ei tohi rahvusvaheliste reeglite järgi trikoo all midagi kanda.

«Üks trikoo ja see on kõik,» ütles FINA juht Cornel Marculescu.

FINA asus sel kuul võitlusse uut tüüpi trikoode vastu, mille abil ujuti eelmisel aastal 105 maailmarekordit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles