Pildid: Andy Roddick pidas karjääri viimase mängu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Roddick lõpetas US Openil kodupubliku ees oma sportlaskarjääri.
Andy Roddick lõpetas US Openil kodupubliku ees oma sportlaskarjääri. Foto: SCANPIX

US Openil lõpetas oma sportlaskarjääri ameeriklane Andy Roddick, kes jäi neljandas ringis alla argentiinlasele Juan Martin del Potrole.

Roddick pidas oma viimase matši samal väljakul, kus ta 2003. aastal US Openi võitjaks krooniti, kirjutab BBC.

Del Potro võidunumbrid olid 6:7 (1:7), 7:6 (7:4), 6:2, 6:4.

«Armastasin iga minutit sellest,» võttis Roddick oma karjääri kokku. «Ma ei suutnud mängu lõpus enam korralikult keskenduda,» vaatas ta viimaseks jäänud kohtumisele tagasi. «Mingil hetkel tabasin end mõtlemast ajale, mil oli 12-aastane ja ema mind trenni sõidutas. Järgmisel hetkel tuli vastu hakata ühele maailma parimatest mängijatest.»

«Mul on tekkinud uued huvid ja väljakutsed, tunnen, et on õige aeg lõpetada. Tunnen, et ei suuda ega taha endast enam väljakul kõike anda. Olen alati olnud maksimalist ja ei taha asju poolikult teha,» rääkis ta.

Roddick on ühtlasi viimane ameeriklane, kes suure slämmi turniiril võidutsenud on. 2003. aasta esikoht jäigi tema karjääri ainsaks suure slämmi võiduks, küll jõudis ta veel neljal korral finaali - 2004., 2005. ja 2009. aastal Wimbledonis ja 2006. aastal US Openil. Kõik neli finaalmängu kaotas ta praegusele maailma esiereketile Roger Federerile Šveitsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles