Trikoo all ujumispükse kandnud meesujuja diskvalifitseeriti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikkade ujumispükstega ujuja.
Pikkade ujumispükstega ujuja. Foto: AFP / Scanpix

Teisipäeval tühistati rootslanna Therese Alshammari Sydney’s võistlustel ujutud maailmarekord, kuna ta kandis trikoo all bikiine, eile diskvalifitseeriti Briti ujumismeistrivõistlustel Craig Elliott, kuna ta kandis trikoo all ujumispükse.

Täpsemalt öeldes polnud Briti meistrivõistlustel 100 m rinnuliujumises osalenud Elliottil seljas trikoo, vaid pikad ujumispüksid, mille all kandis ta ka tavalisi ujumispükse, vahendab Guardian.

Nimelt ei teadnud Elliott, et Rahvusvahelise Ujumisliidu FINA reegel, mis keelab trikoo all midagi kanda, kehtib ka nende pükste kohta, ta arvas, et see kehtib vaid täispika trikoo kohta. «Craig pole kunagi nende pikkade ujumispükstega võistelnud ja kuna ta tundis enne võistlust, et need hõõruvad, otsustas ta oma vanad ujumispüksid neile alla panna,» selgitas Elliotti treener Paul Hogg. «Ma pole üldse õnnelik, ta oleks pidanud need pikad püksid unustama ja tavaliste ujumispükstega võistlema. Ta on äärmiselt pahane.»

FINA asus sel kuul võitlusse uut tüüpi trikoode vastu, mille abil ujuti eelmisel aastal 105 maailmarekordit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles