Eluaegse võistluskeelu saanud tennisist: üks tippmängija meelitas mind lõksu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennis.
Tennis. Foto: Sille Annuk.

Rahvusvaheline Spordi Arbitraažikohus CAS jättis jõusse otsuse, mille kohaselt kokkuleppemängudes süüdistatud Serbia tennisist David Savic saab eluaegse võistluskeelu.

Kolmest juristist koosnev nõukogu lükkas Savici apellatsiooni tagasi, sest CASi sõnul näitasid tõendid, et ta «lähenes teisele mängijale pakkumisega mängutulemus kokku leppida.» Vastavalt kohtuotsusele ei tohi Savic tulevikus mitte kunagi osaleda ühegi ametliku tenniseorganisatsiooni poolt korraldatud ühelgi võistlusel. Serblase mõistis esialgselt juba eelmisel aastal süüdi Rahvusvahelise Tenniseliidu poolt asutatud nõukogu TIU, mille ülesanne ongi seista eeskätt tennise puhtuse ning korruptsiooni väljajuurimise eest.

Maailma edetabelis 2009. aastal elu parimale 363. kohale tõusnud, kuid esmase otsuse langetamise hetkel 659. tabelireale langenud Savic väitis aga, et ta meelitati lõksu ning altvedajaks oli üks praegune tippmängija. Nimelt olla too TIU-le öelnud, et Savic soovis raha eest temaga mängutulemuse kokku leppida. Mängija nime toona aga ei avaldatud.

«Tegu on täieliku valega. Ilma konkreetsete tõenditeta tehti minust patuoinas, et teistel mängijatel oleks silme ees drastiline näide,» teatas 26-aastane Savic oma avalduses. Tema sõnul oli ta nimetatud tippmängijaga nooruses sõber, ent nad pole viimase 11 aasta jooksul sõnagi vahetanud. Serblase sõnul ei saa ta aga tolle mängija nime avaldada, sest kohtuniku käsul on TIU otsuse näol tegemist konfidentsiaalse materjaliga.

Savic on viimaste aastate jooksul juba teine kokkuleppemängude eest karistada saanud mees – mullu mais teenis eluaegse võistluskeelu ka austerlane Daniel Köllerer. Pisut CAS Savicile siiski halastas, otsustades, et ta ei pea tasuma TIU poolt määratud 100 000 dollari suurust trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles