Endine vormelipiloot Zanardi võitis paraolümpial teise kulla

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemeelik Alessandro Zanardi rõõmustab paraolümpial võidetud kuldmedali üle.
Ülemeelik Alessandro Zanardi rõõmustab paraolümpial võidetud kuldmedali üle. Foto: SCANPIX

Kunagine vormel-1 piloot Alex Zanardi, kes kaotas 2001. aastal rängas avariis mõlemad jalad, võitis Londonis toimuvatel paraolümpiamängudel juba teise kuldmedali.

Esimese kulla sai ratastoolisõidus võistlev Zanardi kolmapäeval 16 kilomeetri pikkuses eraldistardist sõidus ning lisas sellele nüüd ka grupisõidu võidu. Brands Hatchi ringrajal peetud ja grupifinišiga lõppenud võistluses edestas 45-aastane itaallane lõpujoonel ühe sekundikümnendikuga lõuna-aafriklast Ernst van Dyki. Pronksi sai belglane Wim Decleir.

«Olen sellisel dramaatilisel moel lõpusprindiga võitmise üle äärmiselt uhke,» lausus Zanardi pärast võistlust. «See näitab, et ehkki mul pole jalgu, olen igakülgselt võimekas jalgrattur. Võistlus ei kulgenud küll päris oodatult, sest lootsin varem teistel eest sõita, aga neljandal ringil panin korraks vastased proovile ja sain aru, et see taktika ei toimi. Seega muutsin täielikult oma plaani ja püüdsin vaid kohta hoida. Jagasin energiat hästi, sest võistlus oli raske ja oleksin võinud selle vabalt ka kaotada,» rõõmustas itaallane.

Zanardil avaneb täna võimalus võita ka kolmas kuldmedal, kui ta osaleb võistkondlikus teatesõidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles