Vitali Klitško alistas tehnilise nokaudiga Manuel Charri ja säilitas WBC tiitlivöö

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško alistas profipoksi WBC tiitlimatšis Manuel Charri, kuna kohtunik lõpetas kohtumise sakslase verise kulmu tõttu tehnilise nokaudiga.
Vitali Klitško alistas profipoksi WBC tiitlimatšis Manuel Charri, kuna kohtunik lõpetas kohtumise sakslase verise kulmu tõttu tehnilise nokaudiga. Foto: SCANPIX

Poksimaailma suurkuju Vitali Klitško alistas Moskvas WBC raskekaalu tiitlimatšis tehnilise nokaudiga Manuel Charri. Tõenäoliselt jäi see 41-aastase ukrainlase profikarjääri viimaseks kohtumiseks.

Matši käik:

 

Suur matšieelne show on läbi saanud ja tänane väljakutsuja Manuel Charr sammub publiku ette

 
 
 

Nüüd juhatatakse areenile ka Vitali Klitško

 
 
 

Hümnid on kuulatud ja matš õige pea algamas

 
 
 

Kõlab legendaarne "Let's Get Ready to Rumble"

 
 
 

Matš on alanud!

 
 
 

Esimene raund

 
 
 

Mehed alustavad väga luuravalt

 
 
 

Avaraund kulgeb äärmiselt sündmustevaeselt

 
 
 

Teine raund algab

 
 
 

Klitško on aktiivsem pool, Charr ootab oma võimalust kaitses püsides

 
 
 

Raundi lõpusekundid lähevad aktiivseks ja Charr käib korra ka põrandal, kuid tegu on pigem komistamise kui Klitško löögi mõjuga

 
 
 

Kolmas raund

 
 
 

Klitško on seni olnud üllatavalt passiivne ja mida raund edasi, seda julgemaks Charr muutub

 
 
 

Charr saab Klitškole ka paar lööki sisse, kuid ei midagi väga tugevat

 
 
 

Neljas raund

 
 
 

Klitško lööb Charril kulmust vere lahti ja kohtunik on sunnitud matši korraks peatama

 
 
 

KOHTUNIK LÕPETAB MATŠI!

 
 
 

Charr pole otsusega üldse rahul ja kutsub Klitškod võitlema ning abimehed peavad ringi tulema, et teda talitseda

 
 
 

Charri kulmust jookseb korralikult verd, kuid mees ei taha ikka kaotusega leppida

 
 
 

Saali kogunenud publik sai seega näha üsna sündmustevaest matši, mis lõppes arsti otsusega

 
 

Enne matši:

Pärast pikka ja üliedukat profikarjääri (44 võitu, neist 40 nokaudiga, vaid kaks kaotust) tahab Klitško midagi suurt korda saata ka väljaspool poksiringi, siirdudes pärast tänast kohtumist suure tõenäosusega poliitikasse. Reedesel kaalumisel näitas kaal Klitškole 112 kg ja Liibanonis sündinud, kuid Saksamaad esindavale Charrile 109 kg.

27-aastane Diamond Boy hüüdnime kandev väljakutsuja Charr on ukrainlasest ka kümmekond sentimeetrit lühem. Tema profikarjäär on möödunud kaotuseta, ent nokaudiga võite on tal oluliselt vähem (21 võitu, 11 nokauti).

Matš leiab aset Moskvas Olümpiahallis enam kui 30 000 pealtvaataja ees, kelle hulgas on ka Venemaa president Vladimir Putin. Klitško jaoks on seejuures tegu esimese kohtumisega Venemaa pinnal, Charr on aga enne tänast pidanud väljaspool kodumaad Saksamaad vaid ühe matši. Kihlveokontorid pakuvad kindlaks võitjaks ukrainlast suhtega koguni 40:1. Vastase kohta seni lugupidavaid sõnu lausunud Klitško enda sõnul esindab Charr uut raskekaallaste põlvkonda.

Klitško kandideerib järgmisel kuul Ukrainas toimuvatel valimistel parlamenti ning esmaste küsitluste põhjal on tal ka ülihead võimalused sinna pääseda. Sellisel juhul on mees vihjanud, et loobub poksimisest lõplikult. 41-aastane Klitško, kes valdab mitut võõrkeelt ja on omandanud ka doktorikraadi, lubab valijatele madalamaid makse.

Korruptsioonist haaratud Ukrainas on tema eesmärk ennekõike aga läbipaistev poliitika. «Püüame olla avatumad,» lausus Klitško intervjuus Guardianile. «Ukrainas on saanud tavaks teha otsuseid kinniste uste taga, kuid meie üritame juurutada euroopalikumaid tavasid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles