Mulgi ralli startijate rivi avavad Venemaa sõitjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk Foto: Ray Põder

Reedel Viljandis algava Mulgi ralli esimeses võistlusautos lähevad rajale Venemaa sõitjad Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov.

Eesti autoralli meistrivõistluste ja karikasaraja kuuluvale Mulgi rallile stardib 59 võistluspaari. Laupäeval, mil ralliga liituvad Läti sprindisarja punkte noolivad võistlejad, lisandub stardirivisse 22 masinat.

Reedel, 14. septembril kell 19 Viljandi Uku kaubanduskeskuse parklast lähte saavale rallile ning 13 minutit hiljem Viljandi ringteel Pärnu maantee lähistel algavale avakatsele stardivad esimestena R4 klassi (Mitsubishi Lancer Evolution X) autoga venelased. Nende järel lähevad rajale Eesti meistrivõitluste absoluutarvestuse lätlastest liidrid Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans ning esimeste eestlastena pääsevad rajale Rainer Aus ja Simo Koskinen.

Mulgi ralli avapäeval on kavas neli kiiruskatset. Selle tarvis on korraldajad ette valmistanud kaks trassi, mida läbitakse kahel korral. Pärsti valda jäävad esimene ja kolmas kiiruskatse on 14,28 ning Kõpu valla teedel peetavad teine ja neljas 9,89 kilomeetrit pikk.

Laupäeval on võistluste kavas samuti kaks korda läbitavad kaks kiiruskatset, esimene neist 7,76 ning teine 24,72 kilomeetrit pikk.

Teise päeva neljast katsest kolmel esimesele tulevad Mulgi rallil osalejate järel rajale Läti rallisprindi punktide nimel sõitvad sportlased, esimene auto neist on numbriga 61, roolis Edijs Bergmanis.

Laupäeval alustab esimene võistlusauto Viiratsi vallas Tusti küla läheduses kulgevat kiirustkatset kell 12.15 ning teisele, Kalmetu koolimaja lähedal startivale katsele on teda oodata kell 12.43.

Mulgi ralli finišipoodiumil Viljandis Uku kaubanduskekuse parklas on võistluste absoluutarvestuse kiireim kell 17.07.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles