Ostaptšuki treener pani salaja tema toidu sisse dopingut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Ostaptšuk.
Nadežda Ostaptšuk. Foto: SCANPIX

Londoni olümpial kuulitõukes kuldmedali saanud, ent seejärel dopingutarvitamise tõttu diskvalifitseeritud Valgevene kuulitõukaja Nadežda Ostaptšuk sai riigi antidopingukomiteelt vaid aastase võistluskeelu.

31-aastane Ostaptšuk sai tavapärasest kaheaastasest karistusest poole lühema võistluskeelu seetõttu, et tema treener Aleksandr Jefimov tunnistas end süüdi – nimelt olevat ta steroide salaja hoolealuse toidu sisse seganud. «Jefimov tunnistas, et pani keelatud ainet metenolooni Ostaptšuki teadmata tema toidu sisse, kuna Ostaptšuki vorm Londonile eelnenud võistlustel tekitas talle muret,» selgitas Valgevene antidopinguagentuuri esimees Aleksandr Vahhadlo pressikonverentsil.

Süüd tunnistanud Jefimov sai oma teo eest nelja-aastase võistluskeelu. Ostaptšuk kinnitas algusest peale, et on patust puhas. «Mind on aprillist saadik 16 korda testitud. Ainult täielik idioot võtaks teadlikult steroide, mis on dopingukontrollis väga kergelt tuvastatavad,» lasusus Ostaptšuk pärast positiivse proovi andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles