Kevin Korjuse ja Tech1 meeskonna teed lähevad järsult lahku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus Tech1 värvides enam ei võistle.
Kevin Korjus Tech1 värvides enam ei võistle. Foto: Gravity Sports Management

Prantsuse võidusõidutiim Tech 1 teatas täna, et kokkuleppel Gravity Managemendiga lõpetasid Kevin Korjus ja Tech 1 koostöö vormel-Renault 3.5 sarjas.

Kevin Korjuse mänedžer Raivo Tamm kinnitas, et Tech 1 teade vastab tõele: «Järgmisel WSR-sarja etapil võistleb Kevin Lotuse meeskonnas.»

«See oli suur juhuste kokkulangevus, kuna Lotuse tiimis jäi üks koht poole hooaja pealt ettearvamatul moel vabaks,» lausus Korjuse pressiesindaja Martin Korjus Postimehega vesteldes. Nimelt tegi Lotuses sõitnud Richie Stanaway Belgia etapil avarii, vigastas raskelt selga ja oli sunnitud hooaja enneaegselt lõpetama.

Kuna aga ka Stanaway kuulub samasse Gravity noorteprogrammi kuhu Korjuski, oli mänedžeridel lihtne vastav vangerdus teha – seda enam, et Gravity ja Lotuse ühine programm iRace Professional kujutab endast sisuliselt Lotuse noortetiimi. Korjuse koha Tech1-s võtab sisse sakslane Daniel Abt.

Stanaway kohta täitsid viimasel kolmel etapil brasiillane Cesar Ramos ja hollandlane Nigel Melker, kuid kahe peale jäi nende arvele kuuest sõidust neli katkestamist, 12. koht ja Melkerilt vaid üks kolmas koht viimasel etapil Silverstone’is. Teise Lotuse roolis on kõigil senisel kuuel etapil olnud taanlane Marco Sörensen.

Vormel-Renault sarjas mullu üldarvestuses kuuenda koha saanud ja ka kolm sõitu võitnud Kevin Korjus hoiab tänavu alles üheksandat positsiooni ning on poodiumile tõusnud vaid korra. Eriti viimastel etappidel on tema autot vaevanud erinevad tehnilised probleemid, neist silmatorkavamana konkurentidega võrreldava sirgekiiruse puudumine. Martin Korjuse sõnul on tegemist otsekui  peegelpildiga eelmisest aastast, kui kotermann oli pugenud Kevini toonase meeskonnakaaslase Arthur Pici autosse.

«Kahte ühesugust autot ei ole kunagi, aga tundus, et Kevini vormel oli lihtsalt üks erakordselt õnnetu eksemplar, sest seal kukkusid küljest ka sellised jupid, millega tavaliselt midagi ei juhtu,» lausus Martin Korjus, märkides ära ka selle, et tiim oli sunnitud paratamatult aina enam eelistama Korjuse meeskonnakaaslast Jules Bianchit, kes hoiab hetkel sarjas kolmandat kohta, jäädes liidrist Robin Frijnsist maha kõigest kuue punktiga.

Hetkeseisuga on kindel vaid see, et Korjus sõidab Lotusega eeloleval nädalavahetusel järgmisel etapil Ungaris. Edasise tuleviku kohta on Martin Korjuse sõnul veel vara midagi öelda, ent kui kõik sujub, saab Kevin samas meeskonnas jätkata hooaja lõpuni. «Praegu on see hetk, kus tuleb sõita lihtsalt see aasta lõpuni ja võtta üks etapp korraga,» nentis Korjus.

Vormel-Renault 3.5 sarjas on sõita veel kolm etappi – Ungaris, septembri lõpus Prantsusmaal Paul Ricardi rajal ja oktoobris Kataloonias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles