Soome hokiliigas määrati mängijatele ja treeneritele rekordiliselt pikad mängukeelud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Liivik
Siim Liivik Foto: www.hifk.fi

Soome Jäähoki Liit määras Helsingi Jokerite mängijale Semir Ben-Amorile vastase ründamise eest 18 mängu pikkuse võistluskeelu. Karmid karistused said veel mitmed mängijad, aga ka treenerid.

Ben-Amor ründas Euroopa karikamängu kohtumises HIFKga vastasmeeskonna mängijat Ville Peltoneni ning peksis teda rusikatega pähe. Ben-Armor tuli seejuures jääle just selleks, et Peltoneni rünnata ja kaklus ei toimunud n-ö spontaanselt, mida juhtub jäähokis üsna tihti.

Karistada said ka kaklustes osalenud Jokerite mängijad Jarkko Ruutu (peab vahele jätma neli kohtumist) ja Ossi Väänänen (ühe mängu pikkune keeld). Väänanen sai karistada selle eest, et sõimas eestlast Siim Liivikut halvustavalt venelaseks.

Mängukeelud määrati ka HIFK mängijatele Juuso Salmile (12-mänguline keeld), Ilari Melartile (kuuemängulne keeld) ja eestlasele Siim Liivikule (kuuemänguline keeld).

Kaheksas kohtumises ei saa oma meeskonda juhendada Jokerite peatreener Tomi Lämsä ja abitreener Tomek Valtonen, kes käskisid mängijatel vägivaldselt käituda. HIFK peatreener Pasi Sormunen sai samuti 8-mängulise juhendamiskeelu.

Lisaks sai Jokerite meeskond 40 000 euro suuruse rahatrahvi, HIFKd karistati 25 000-eurose trahviga.

Jokerite meeskond kaotas juhtunu tõttu ka mitu sponsorit.

Vaata videot juhtunust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles