KK Hito/Jõhvi alustab reedel Euroopa noorte liigat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hito/Jõhvi eelmisel hooajal kohtumises Minski vastu
Hito/Jõhvi eelmisel hooajal kohtumises Minski vastu Foto: Erakogu

Euroopa noorte korvpalliliigas eelmisel hooajal U20 vanuseklassis suurüllatusena täiseduga põhiturniiri võitnud ja liiga 14 -aastase ajaloo jooksul Eesti klubidest esmakordselt finaali jõudnud KK Hito/Jõhvi alustab uut hooaega etapiga, mis peetakse reedest pühapäevani Jõhvis.

16st U20 vanuseklassis (1993. aaastal ja hiljem sündinud) mängivast klubist mängib esimesel etapil Jõhvis kaheksa, iga võistkond peab reedest pühapäevani viis mängu. A-sisegruppi kuuluvasse KK Hito/Jõhvi mängib reedel ja laupäeval B-gruppi kuuluvate Moskva regiooni BC Himki, BC Liepaja, Moskva BC Dünamo ja BC Samaraaga ning pühapäeval mängitakse grupisisene mäng BC Volgogradi meeskonnaga. Lisaks saabuvad Jõhvi Helsingi HBA Juniors ja BC Ventspils.

Hito/Jõhvi jaoks on oluline kohe turniiri esimene kohtumine, kus reedel kell 14 ollakse vastamisi Moskva regiooni suurklubi BC Himki järelkasvumeeskonnaga, keda eelmisel hooajal Poolas peetud finaalturniiril poolfinaalis 65:56 võideti. Lõpuks ka pronksikohtumises poolakatele alla jäänud Himki klubis toimus seepeale treenerite seas muudatus ja uuel hooajal juhendab järelkasvumeeskonda Mihhail Komissarovi asemel leedulane Ramunas Svirka.

Ka avapäeva teine vastane on treener Priit Sternhofi hoolealustel tõsine, eelmisel hooajal finaalturniirist vaid ühe võidu kaugusele jäänud BC Liepaja.

Eelmisel põhihooajal võitis Hito/Jõhvi Himkit 58:52 ja Liepajat 54:52.

Põhiturniiril mängivad kõik 16 meeskonda korra omavahel, neli paremat pääsevad tuleva aasta kevadel toimuvale finaalturniirile. Ainsa Eesti võistkonnana U20 vanuseklassis kaasa lööv Hito/Jõhvi peab teise etapi 23.-25. novembrini Riias ja kolmanda etapi 21.-24. veebruarini Ventspilsis.

Lisaks U20 meeskonnale mängib Hito/Jõhvil sel aastal Euroopa noorte korvpalliliigas ka U15 (1998. aastal ja hiljem sündinud) vanuseklassis, kus alustatakse turniiri oktoobrikuus Vilniuses ja teine etapp on 17.-20 jaanuarini kavas Jõhvis.

Kokku mängib Euroopa noorte korvpalliliigas algaval hooajal viies vanuseklassis 144 meeskonda 12 riigist: Eestist, Leedust, Ukrainast, Lätist, Venemaalt, Soomest, Valgevenest, Poolast,  Hispaaniast, Kashastanist, Rootsist, Ungarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles