Cavendish võitis Milano-San Remo, Mandri kukkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri
Rene Mandri Foto: Toomas Huik

Alles 23-aastane britt Mark Cavendish (Team Columbia) võitis laupäeval sõidetud 298 kilomeetri pikkuse kevadise klassiku Milano-San Remo. 29. kilomeetril kukkunud Rene Mandri (Ag2r) tulemus ei ole esialgu teada.

Võistluse otsustavad hetkel hakkasid pihta, kui sõita oli veel umbes 25 kilomeetrit, vahendab rattaprofid.com. Nädala alguses Tirreno-Adriatico velotuuri võitnud itaallane Michele Scarponi (Serramenti PVC Diquigiovanni - Androni Giocattoli) tõstis kuulsal Cipressa tõusul kõvasti tempot ning vähendas hoobilt peagrupi umbes 50-liikmeliseks. Siiski polnud tempo liiga kõrge, sest kõik tippsprinterid suutsid liidrite seltsis püsida.

Finishisirgele läks koos umbes 30 meest. Esimesena alustas lõpuspurti sakslane Heinrich Haussler (Cervelo), kes tegi hetkega mitmemeetrise vahe sisse. Cavendish aga näitas viimastel meetritel, et on juba 23-aastaselt võimeline pikka Milano-San Remo klassikut võitma - ta tegi vahe Haussleriga tagasi, hüppas viimastel meetritel sakslase tuulest välja ning ületas finishijoone vaid paar millimeetrit enne Hausslerit.

Kahe mehe lõpuspurt oli nii võimas, et kolmanda koha saanud norralasele Thor Hushovdile märgiti kirja juba 2 sekundit kehvem aeg.

Ainsa eestlasena täna starti läinud Rene Mandri kukkus, kui sõidetud oli vaid 29 kilomeetrit. Ta jätkas sõitu, kuid tema lõpptulemus ei ole esialgu teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles