Audruringil tuleb nädalavahetusel rajale üle 150 auto ja mootorratta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru ringrada.
Audru ringrada. Foto: Ants Liigus

Eeloleval nädalavahetusel ehk 15.-16. septembril toimub uuenenud Audruringil hooaja suurim ringrajavõistlus, mis ühtlasi paneb punkti nii Eesti auto- kui ka motoringrajahooajale.

Kokku on kahe ala peale stardis üle 150 võistleja. Sõidud algavad Audruringil juba neljapäeval, kui sõidetakse vabatreeninguid, reedel jätkatakse vabatreeningutega ja toimub registreerimine ning tehniline kontroll. Pealtvaatajate jaoks läheb asi põnevaks alates laupäevast, kui sõidetakse vabatreeningud ja kvalifikatsioonid ning kolm esimest võidusõitu. Pühapäev on puhtalt võidusõitude päralt.

 Kui mootorrataste Eesti meistrisarja etapp sõideti uuel rajal kaks nädalat tagasi, siis autoringraja jaoks on see esimene kord sõita Eesti meistrivõistluste etapp uuel Audruringil. Lisaks Eesti sarjale on kavas ka sõidud Balti ja Läti meistrivõistluste sarjades. Üks põnevamaid klasse on kindlasti meie enda BMW 325 Cup, kus on eelregistreerunud ligi 20 võistlejat. Raimo Kulli on küll endale meistritiitli kindlustanud, kuid on selge, et igaüks soovib olla esimene võitja uuel rajal, seega pinget jagub nendesse sõitudesse palju.

Üle pika aja saab taas Eestis sõitmas näha vormelautosid, teiste hulgas tuleb rajale ka Nanci Ristla, kes on esimene ja seni ainuke Eesti naisvormelipiloot, kes ametlikul võistlusel osalenud. Palju osalejaid on Läti rahvuslikus klassis ja Baltic Open klassis lisavad konkurentsi Venemaa sõitjad Neva Racing meeskonnast, kes toovad siia kolm Honda Civic Type-R võistlusautot.

Mootorratastele on see võistlus samuti hooaja viimaseks meistrivõistluste ja karikavõistluste etapiks. Seltskond, kes rajale tuleb, on enamjaolt sama, kes kaks nädalat tagasi seal esimest korda mõõtu võttis ja on põhjust uskuda, et hea ilma korral purustatakse esimesel võistlusel Hanno Veldi poolt välja sõidetud rajarekord 1.17,672. Põhjus ikka selles, et kõigil, kaasa arvatud Veldil endal tuleb uue raja osas iga meetriga kogemust juurde. Võistlevateks klassideks on Superbike, Superstock 600, külgvankrid, Rookie 600 ja Rookie 1000 ning C-klass.

Laupäeval, 15. septembril antakse esimene võistlusstart kell 16.40 ja pühapäeval, 16. septembril kell 8.30. kahe päeva pilet maksab 10 eurot, ühe päeva pilet 7 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles