Kardisõitja Ralf Aron jõudis Euroopas esikümnesse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: Printpreview.eu

Rotaxi Euroopa Karikasarja viimane etapp sõideti Prantsusmaal, Sologne kardirajal Salbris. Eestlastest võtsid viimaselt etapilt osa kaks AIX Racingu sõitjat – Ralf Aron Junior ja Sten Dorian Piirimägi Senior klassis.

Ralf Aron suutis väga head kiirust näidata terve nädalalõpu jooksul ning eelsõitude tulemused andsid talle eelfinaaliks viienda stardikoha. Esimeste kurvide rüsinas oli ta sunnitud kõvasti kohti loovutama ning jõudis finišisse alles 15. kohal.

Paljud konkurendid otsustasid juba eelfinaalis sõita uute rehvidega, kuid Aron tegi seda alles finaalis. Start sujus eestlase jaoks hästi ning 13-ringilise võistluse jooksul suutis ta tõusta esikümnesse ning finišeerida 9. kohal. Nelja etapi kokkuvõttes sai Aron 14. koha.

Sten Dorian Piirimägil hakkasid asjad viltu kiskuma juba ebaõnnestunud ajasõidus. Võistlussõitudes tuli tal seetõttu startida rivi lõpuosast ning vältimatuks osutusid kokkupõrked ja ühes eelsõidus ka katkestamine. 49 osalejaga Senior klassis Piirimägi otse finaalidesse ei pääsenud ning ka lohutussõidus jäi soovitu saavutamata.

Kardiaasta Eestis lõpeb eeloleval nädalavahetusel Rapla kardirajal, kus sõidetakse Balti karikavõistluste kaks viimast etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles