Liverpool andis Luis Suarezele käsu Patrice Evra kätt suruda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpool ja Manchester United ei soovi, et miski Hillsborough' ohvrite mälestushetke rikuks.
Liverpool ja Manchester United ei soovi, et miski Hillsborough' ohvrite mälestushetke rikuks. Foto: SCANPIX

Liverpooli jalgpalliklubi on andnud oma uruguailasest ründajale karmi käsu suruda pühapäevases liigamängus Manchester Unitedi kaitsja Patrice Evra kätt, et mitte rikkuda Hillsborough' tragöödia ohvrite mälestushetke.

Kaks meest on omavahel tülis alates kahe meeskonna mullusest omavahelisest kohtumisest, kui Suarez Evra väitel teda rassistlikult solvas. Jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon andis õiguse Evrale ja karistas Suarezt pika mängukeeluga, kuid järgmise omavahelise mängu algul keeldus uruguailane Evra kätt surumast, võimendades sellega olukorda veelgi.

Nüüd on aga mõlemad meeskonnad seisukohal, et sellistele intsidentidele tuleb lõpp teha. Vanade vihavaenlaste Unitedi ja Liverpooli mängu eel ja ajal püütakse ebameeldivusi vältida eeskätt seetõttu, et lõppenud nädalal jõudis avalikkuse ette Hillsborough’ tragöödia lõplik uurimisraport, mis vabastas Liverpooli fännid igasugusest süüst. 1989. aasta aprillis hukkus Sheffieldis Hillsborough’ staadionil toimunud karikamängu ajal 96 Liverpooli fänni ning ametivõimud süüdistasid kaua katastroofis poolehoidjaid, tunnistades alles nüüd, et niisugused väited olid alusetud.

Pühapäevane kohtumine on Liverpooli esimene kodumäng pärast raporti avaldamist ning klubil on kavas hukkunud fänne mälestada, Inglismaa jalgpalliliit pelgab aga, et mõni Unitedi fänn võib mälestushetke rikkuda. Viimase vooru kohtumises Wiganiga laulis väike hulk Manchesteri klubi poolehoidjaid Liverpooli pilkavaid laule ning klubi kritiseeris antud kontekstis sellist käitumist teravalt.

Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson palus juba mängu eel, et poolehoidjad solvava sisuga hüüdeid kuuldavale ei tooks. Pärast mängu avaldas klubi aga kiirelt teadaande: «Peatreeneri sõnum oli väga selge ja fännide asi on seda austada. Mõistame aset leidnud käitumise karmilt hukka.»

Kahe klubi juhatuse esimehed David Gill ja Ian Ayre kohtuvad sel nädalal ja arutavad, mil moel oleks parim tagada, et pühapäev mööduks vahejuhtumiteta. Nii kaalutakse näiteks vaikse leinaminuti asendamist minutilise aplausiga, mis nulliks võimaluse, et keegi ebaviisakate hüüetega õhustikku rikub. Samuti võib United asetada enne mängu ohvrite mälestusmärgi juurde pärja.

Suareze ja Evra puhul võib pingeolukord laheneda aga hoopis sel moel, et Evra ei kuulugi Unitedi algkoosseisu – mängus Wiganiga tegutses vasakkaitsja positsioonil edukalt Unitedi sellesuvine värske ost Alexander Büttner, kes sai debüütmängus kirja värava ja väravasöödu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles