Juss Laansoo ja Priit Rätsep tulid Eesti meistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juss Laansoo.
Juss Laansoo. Foto: Martin Mand

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapil Narvas, Siivertsi krossirajal selgus laupäeval viis tänavust Eesti meistrit. MX1 klassis sai tiitli Juss Laansoo (KTM), MX2 klassis tuli meistriks Priit Rätsep (KTM).

Klassidele MX1, MX2, MX2 jun, seeniorid ja Mini MX oli see hooaja viimaseks etapiks. MX1 ja MX2 klasside ühistes sõitudes oli konkurentsi pakkuma tulnud ka Briti meeskonnas Route77 MVR-D Honda sõitev Gert Krestinov, kellele oli see esimeseks stardiks tänavuses meistrisarjas. Krestinov võitis mõlemad sõidud nii Open kui MX1 arvestuses ja teenis sellega etapilt MX1 klassi maksimumpunktid.

Väga hea esituse tegi MX1 klassis teise koha saanud Lauri Lehtla (Honda), kes vaatata nädala alguses teda kimbutanud palavikule teenis mõlemast sõidust teise koha punktid, seda nii Open kui MX1 arvestuses.

MX1 klassi kolmas koht kokkuvõttes kuulus Juss Laansoole, kes sellega kindlustas endale MX1 klassi tänavuse meistritiitli. Hooaja kokkuvõttes teine koht MX1 klassis kuulus Indrek Mägile (Kawasaki) ja kolmandale kohale tuli aasta 2012 kokkuvõttes Jüri Triisa (Honda).

MX2 klassis suutis Priit Rätsep ennast esimeses stardis vaatamata avaringi kukkumisele sõita võitjaks, Open arvestuses jäid ettepoole vaid MX1 klassis sõitnud Krestinov ja Lehtla. See tähendas Rätsepale 2012 aasta MX2 klassi Eesti meistritiitlit, sest teises sõidus keegi teda enam püüda ei saanud.

MX2 klassi teine esimeses sõidus oli Erki Kahro (Yamaha) ja kolmas Andre Park (Honda). Teises sõidus oli Rätsep taas oma klassi parim ja Open arvestuse kolmas, tema järel tuli üle lõpujoone Park, kellele kuulub ka hooaja kokkuvõttes MX2 klassi hõbe ja pronks kuulub kolmandana lõpetanud Kahrole.

MX2 jun arvestuses tegi sarja kindel liider Rain Koch (KTM) hommikuses trennis valusa avarii, kuid noormees tuli starti ja võitles ennast oma klassi kolmandale kohale, millest piisas, et kindlustada endale tänavune meistritiitel. Põneva lahingu sõiduvõidu nimel pidasid maha meistrisarjas võrdseid punkte omavad Aleksei Vinogradov (KTM) ja Kert Pääbo (Yamaha). Korduvalt kohti vahetanud noormehed jõudsid finišisse sellises järjestuses: kodupubliku ees sai võidu Vinogradov ja teine Pääbo. Teises sõidus võttis Vinogradov taas võidu ja kindlustas endale tänavuse hõbeda, Pääbo teine ja talle pronks ning etapil oli kolmas Koch.

Seeniorite klassis võttis etapivõidu Andres Krestinov (Honda). Reio Engman (Yamaha) oli avasõidus teine ja sellest piisas, et kindlustada selle aasta meistritiitel. Kolmas oli avasõidus Rene Jõgimaa (Honda). Teises sõidu võitis taas Krestinov, teine Engman ja kolmas Jõgimaa ja selline oli seis ka etapi kokkuvõttes. Hooaja kokkuvõttes sai hõbeda Aivo Rabbi ja pronksi Rene Jõgimaa.

Mini MX klassis sai etapivõidu Marko Lepik (Pitpro), teine oli Joonas Hein (BucciMoto) ja kolmas Erik Pirn (Pitster Pro). Samamoodi jagunesid hooaja kokkuvõttes ka medalid, Lepikule kuld, Heinale hõbe ja Pirnile pronks.

Noorteklassidele see veel hooaja viimaseks etapiks polnud. 65 cc klassis võitis mõlemad sõidud ja etapi Andreas Hiiemägi (KTM), teine oli etapil Henry Vesilind (KTM) ja kolmas Kristo Tarasov (KTM). Hiiemägi on sarja liider (111 p), Vesilind teine ja Tarasov on kogunud võrdse punktisumma (102 p). 85 cc klassis oli kokkuvõttes parim Hendrik Talviku (KTM), teine oli etapil Jan Jakobson (KTM) ja kolmas Claudius Roosma (KTM). Tabeliliidriks tõusis aga Hardi Roosiorg (KTM), kes edastab Karl-Robert Reinikest (KTM) 10 ja Jan Jakobsoni 11 punktiga.

Noorteklasside 65cc ja 85cc hooaeg lõppeb 13. oktoobril Lange krossirajal sõidetaval heategevuslikul motokrossil Tanel Leok ja sõbrad, mis on viimaseks etapiks ka 50cc klassile. 65cc ja 85cc klassidele on enne seda aga veel üks etapp, seda 7. oktoobril MMMi raames.

Narva sõit oli ka Eesti karikavõistluste etapiks. Mini MX hobi klassis sai etapivõidu Karl Lõbus, MX B klassis Reiko Kikas ja MX C klassis Toni Tapani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles