KK HITO/Jõhvi lõpetas Euroopa liiga etapi võiduga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Siim Kumpas

KK HITO/Jõhvi sai Euroopa noorte korvpalliliiga U20 vanuseklassi esimeselt etapilt neli võitu ja ühe kaotuse, viimases voorus alistati miljonilinna Volgogradi meeskond 54:41 (25:22).

«Nagu ikka varahommikustes mängudes, nii ka täna saab võidu see, kes kiiremini «üles ärkab». Kui kaitse saime pidama, nii ka edu tuli. Heameel on selle üle, et sain mänguaega anda kõikidele mängijatele,» ütles KK HITO/Jõhvi meeskonna peatreener Priit Sternhof. HITO/Jõhvi resultatiivseim oli viimases mängus 22 punktiga Aleksis Anijärv, Jonas Kuslap kogus 10 punkti.

Etapi kokkuvõttes kogusid kolm meeskonda võrdselt 4 võitu ja 1 kaotuse. Viimases voorus oli reedel Jõhvi/Hitole lisaajal üheksa punktiga 56:65 kaotanud BC Liepajal vaja etapi võitmiseks alistada ainsana täiseduga püsinud Moskva regiooni BC Himki 17 punktiga (Himki oli alistanud HITO/Jõhvi 69:45). Vajaliku edu said kolme noortekoondislasega mänginud lätlased sisse kohe avapoolajal (43:20) ning suutsid seda hoida lõpuni ja võita 72:48. Seega etapi esikoht Liepajale, teine oli BC Himki ja kolmas KK HITO/Jõhvi. Turniiri sümboolsesse viisikusse valiti hitolastest Sander Saare.

«Hooaja esimeste mängude kohta võib meie esitusega rahule jääda. Kui tahame kokkuvõttes nelja parema hulka ehk finaalturniirile pääseda, siis peame võitma igal etapil vähemalt neli mängu ja see eesmärk sai täidetud,» sõnas Sternhof.

Kokku mängib U20 sarjas 16 meeskonda. Eelmisel hooajal liigas hõbeda saanud KK HITO/Jõhvi on teist hooaega järjest Euroopa noorte liiga U20 sarjas ainus Eesti klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles