Peatreeneri elu Itaalia moodi: kolm mängu ja vallandamine

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giuseppe Sannino.
Giuseppe Sannino. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalli kõrgliigas Serie A-s vahetuvad peatreenerid enamasti kiiresti ja hulgakaupa ning tänavu tegi otsa lahti Palermo klubi, kes näitas Giuseppe Sanninole ust vaid kolme mängu järel.

Sitsiilia klubi teatel asendab juunis kaheaastase lepingu sõlminud Sanninot Gian Piero Gasperini, kes oli tööta alates mulluse hooaja viiendast voorust, kui ta vallandati Milano Interi juhendaja kohalt. Palermo sai küll laupäeval Cagliari vastu 1:1 viigimängus hooaja esimese punkti, kuid Sanninot see ei päästnud.

Sannino saatus oli üsna selge juba pärast klubi impulsiivse presidendi Maurizio Zamparini mängujärgset intervjuud. «Parema meelega joon ennast purju kui vastan sellele küsimusele,» teatas ta, kui ajakirjanikud uurisid, kas Sannino töökoht on ohus. «Vaatan mängu veel korra, aga olen mures... kardan, et kukume liigast välja.»

Sannino ise jäi ajakirjanikega suheldes vaoshoituks. «Tänan Zamparinit mulle antud võimaluse eest. Lootsin natuke kauem töötada, aga selline on jalgpall,» lausus ta.

Mullu sai Palermot juhendada kolm peatreenerit. Seejuures võeti näiteks Davis Mangia ajutiseks treeneriks, anti talle paari hea tulemuse järel püsiv leping, kuid vallandati siis kuus nädalat hiljem. Kokku toimus Serie A-s eelmisel hooajal 19 treenerivahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles