Sander Maasing sai Prantsusmaal 7. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Maasing
Sander Maasing Foto: Margus Ansu

20-aastane amatöörrattur Sander Maasing (CC Etupes) jätkab säramist Prantsuse amatööride keskel - pühapäeval sõidetud ühepäevasõidul Troyes-Dijon teenis eestlane 7. koha.

Võrdlemisi mägisel maastikul toimunud võistluse vältel toimus mitmeid äraminekukatseid ja regrupeerimisi. Oma osa mängis äraminekukatsetes ka Maasing, kirjutab rattaprofid.com.


Otsustav murrang toimus aga alles 15 kilomeetrit enne finišit, kui kümnel mehel õnnestus ülejäänud seltskond maha jätta. See grupp lagunes omakorda, kuid Maasing esimesse gruppi enam ei jõudnud.

«Suutsin küll esimestega sammu pidada, kuid sõidu keskel tegin mõned rängad taktikalised vead, mis lõpus mulle kätte maksid,» tunnistas Maasing.«Täna olid head võimalused võita, kuid lõpus olin liiga väsinud, et sõit enda kasuks kallutada.»

Võidu võttis Frédéric Finot (Creusot Cyclisme), teise koha sai Maasingu meeskonnakaaslane Thomas Bouteille ning kolmas oli Sylvain Georges (Creusot Cyclisme). Maasing jõudis finišisse võitjast 30 sekundit hiljem ja sai 7. koha.

«Koht 10 parema seas kasvatab võidujanu. Meeskondlikult väga hea sõit, aga võit ikkagi ära ei tulnud,» võttis Maasing sõidu kokku.

Teistest eestlastest olid täna stardis A.M.C.Bisontine värvides sõitvad Martin Puusepp ja Silver Ao. Puusepp lõpetas sõidu peagrupis (+2.50 võitjale) ning sai 57. koha, Ao oli sunnitud tehnilistel põhjustel katkestama. Puusepp ja Ao olid võistlustules ka päev varem. Laupäeval osalesid nad GPdes Carreleursil, kus Ao sai 41. koha ja Puusepp oli 48.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles