Gert Kullamäe pärast Poola turniiri: mina muinasjutte ei luba

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalavahetusel Poolas peetud hooajaeelse kontrollturniiri ainuke kaotus tuli Tartu Rockil vastu võtta Poola klubilt Anwil Włocławek. Pildil Tartu Rocki uus mängujuht Justin Ingram (vasakul).
Möödunud nädalavahetusel Poolas peetud hooajaeelse kontrollturniiri ainuke kaotus tuli Tartu Rockil vastu võtta Poola klubilt Anwil Włocławek. Pildil Tartu Rocki uus mängujuht Justin Ingram (vasakul). Foto: Jakub Krawiec

Tartu Rocki korvpallimeeskond saabus eile Poolas peetud kontrollturniirilt, kus kahe võidu ning ühe kaotusega saadi eelmise hooaja Läti meistri Riia VEFi ja Poola Euroliiga klubi Asseco Prokom ees esikoht.

Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe, kuidas te turniiriga rahule jäite?

Meile sobis see turniir ideaalselt ja jäime väga rahule. See oli väga kõrgel tasemel turniir, hea vastuvõtt ja super korraldus. Publik oli saalis ja kõik toimis kella pealt. Võib öelda, et meeskond mängis praeguse hetke kohta isegi liiga hästi. Tavaliselt on sellised kontrollmängud ikka veidi krobelised, aga meil on asjad päris hästi sujunud. Poisid mängisid väga kihvtilt, ei oska ühtegi paha asja esile tõsta. Pidime ju tegelikult samal ajal Rakvere turniiril osalema, aga saime Andres Sõbraga kokkuleppele ega kahetse. Mängisime heade meeskondade vastu ja kui neid võidad, tekitab see alati hea tunde.

Rock tegi hea mängu, aga mida see turniir peatreenerile veel näitas?

Eks need mängud näitasid pisiasju, mille kallal tasuks tööd teha. Kas või mõni liikumine, et mis töötab ja mis ei tööta. Samuti kaitses, mis tuleb paremini välja ja mis mitte. Eks me läheme nüüd tasa ja targu edasi.

Kuivõrd hästi olid teised meeskonnad komplekteeritud?

Anwil oli lõpuni komplekteeritud ja VEF otsib minu teada eesliini veel ühte meest juurde. Ka Prokomil oli kaks meest puudu, aga Poolas ongi kombeks, et mehed tulevad ja lähevad. Seetõttu ei oska öelda, kui palju nad veel muutuvad, aga meile olid nad igal juhul hirmkõvad vastased.

Kas võõrmängijate oskuste ja võimete kohta hakkab juba parem pilt tekkima?

Eks see pilt on kogu aeg ees olnud. Me ju teame, kelle me klubisse tõime, ja ega siin üllatusi ei olnud. Võib öelda, et kõik välismängijad olid head, aga eriti hästi on meeskonda sisse elanud Egidijus Dimša ja Justin Ingram. Nad on kohanenud minu nõudmistega ja on ka kvaliteedilt sellised, nagu me seadsime komplekteerimisel. Ivan Neljubov ei tunne ennast veel nii kindlalt, sest ta pole kunagi meeskonna põhitsenter olnud, ja eks ta on natuke harjumatus positsioonis.

Turniiri parimaks valitigi Rocki mängija Egidijus Dimša?

Jah, Dimša mängis kõik kolm mängu väga võitluslikult. Nädal tagasi tegi küll treeningul hüppeliigesele natukene liiga, aga ta on kõva võitleja ja hirmus töömees. Seega valiti ta minu meelest täitsa teenitult parimaks.

Milliseid järeldusi esikohast võib nüüd teha?

Tegelikult ei tasu sellest mitte mingisuguseid järeldusi teha. Kui nüüd keegi arvab, et kui kõvad me oleme, siis ... Need on kontrollmängud ja mina elan treenerina reaalses maailmas. Kontrollmängud on mängud, kus kõik treenerid katsetavad. Ei tasu nüüd arvata, et hakkamegi paugutama. See andis hea hetkepildi, aga mina muinasjutte ei luba.

Kui palju on meeskonnas veel potentsiaali?

Eks liigamängud näitavad. Üle pika aja oleme jälle eurosarjas, kus mängivad ikka meist rikkamad klubid. Paraku see on nii, et me mängime kogu aeg endast tugevamate vastu. Välismaalasi on igas satsis ilmatuma palju ja ka Balti liigas on uus formaat. Peaaegu kõik Läti, Leedu ja Eesti klubid mängivad seal ja seda taset ei oska kuidagi veel hinnata. Eesti liiga kohta samuti. Tase läheb kindlasti ühtlasemaks ja kõvemaks. Tuleb igal juhul huvitav hooaeg.

Poolas mängiti hästi, aga kui palju annab veel taset tõsta?

Loomulikult annab. Need on hooajaeelsed mängud ja treening läheb edasi. Meeskond peaks arenema kogu hooaja jooksul. Aga eks kõik tahavad hakata paremini mängima ja keegi ei näita praegu ideaalilähedast mängu.

Millal kodupublik näeb meeskonda kodusaalis mängimas?

See hooaeg on jah läinud nii, et kõik kontrollmängud on mujal. Ilmselt on esimene kodumäng kas Balti või Eesti liiga mäng kunagi oktoobris. Selle nädala lõpus oleme Liepājas, kus on jällegi kõvad vastased – Klaipėda, Ventspils, Šiauliai ja Moskva Dünamo –, ja siis tuleb juba Balti Karikas Rakveres septembri lõpus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles